Bărbatul accidentat de un șofer care a fugit de la locul faptei- a ieșit din comă!

de | 30.04.2022 12:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

În urmă cu zece zile avea loc un accident rutier grav în comuna Mălureni, acolo unde un bărbat de 66 de ani a fost lovit de un autoturism. După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea. Victima a fost transportată la o unitate medicală, fiind rănit grav.

Vreme de câteva zile, bărbatul a fost intubat, fiind în comă, la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Medicii erau rezervați în ceea ce privea starea lui de sănătate.

Vineri, în zi sfântă, de Izvorul Tămăduirii, a avut loc minunea la care spera familia bărbatului de 66 de ani, iar acesta a ieșit din comă. Din fericire, starea lui este stabilă acum. Este conștient, cooperant și poate respira fără ajutorul aparatelor.

Șoferul vinovat a fugit și a încercat să modifice probele producerii accidentului

Conducătorul responsabil pentru producerea accidentului și a nenorocirii care s-a abătut asupra argeșeanului din Mălureni este un bărbat de 44 de ani, din Merișani. El a fugit de la locul evenimentului rutier, fiind prins de polițiști la aproximativ 24 de ore după producerea incidentului. Oamenii legii au stabilit, la data respectivă, că șoferul ar fi încercat să modifice și să ascundă probele care îl învinuiau.

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările și au identificat autoturismul implicat în evenimentul rutier produs în seara zilei de 20 aprilie a.c., cât și conducătorul acestuia, respectiv un bărbat de 44 de ani, din Merișani.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea. Victima, bărbat de 66 de ani, din Mălureni, a fost transportat la o unitate medicală, fiind rănit grav.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit și că după producerea accidentului, bărbatul ar fi încercat să modifice și să ascundă urmele prin înlocuirea elementului de caroserie afectat în urma impactului cu pietonul, precum și prin curățarea autoturismului”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș în urmă cu câteva zile, atunci când l-au prins pe șofer.

Obligațiile șoferilor în cazul producerii unui accident rutier

1. Dacă din eveniment a rezultat rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

2. Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

3. Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

Potrivit unei statistici realizate la nivelul Uniunii Europene, România se află pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de decese produse în accidente rutiere în anul 2021. Rata mortalităţii în România din această cauză este mai mult decât dublă faţă de media europeană, scrie News.ro. Astfel, datele preliminare ale statisticii arată că rata deceselor cauzate de accidente rutiere înregistrată în România anul trecut este de 93 la un milion de locuitori, faţă de 44 cât este media europeană.

Foto Stirile Protv

 

A lovit un pieton și a fugit! Șoferul fără suflet – prins de polițiști!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș