anchetaonline.ro

Bolnavii de cancer din România pot face PET-CT fără aprobarea comisiei CNAS, începând de azi!

de | 01.06.2023 14:30 | Știri, Economic, Lifestyle, Național

  • Vești noi pentru românii, bolnavi de cancer!

Aceștia vor putea face, începând de astăzi, 1 iunie 2023, investigații PET-CT fără aprobarea comisiei CNAS.

Tot de azi, se implementează un nou program de sănătate, și anume Programul naţional de endometrioză dar și Subprogramul naţional de tratament al bolnavilor cu tulburare depresivă majoră.

CNAS bolnavi cancer

Informațiile au fost transmise de reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Începând cu data de 1 iunie 2023 se facilitează accesul pacienților oncologici care îndeplinesc criteriile de eligibilitate la investigaţiile PET – CT, prin eliminarea necesității aprobării comisiei de experţi de la nivelul CNAS pentru efectuarea acestei investigații.

 

Tot de la aceeași dată se implementează un nou program de sănătate, Programul naţional de endometrioză, care va asigura accesul pacientelor cu endometrioză profundă cu afectare intestinală la intervenţii chirurgicale minim invazive, precum și Subprogramul naţional de tratament al bolnavilor cu tulburare depresivă majoră în cadrul Programului naţional de sănătate mintală, având ca obiectiv optimizarea accesului pacienţilor cu afecțiunea respectivă la tratament medicamentos.

 

Aceste noutăți au fost aprobate în cadrul şedinţei executivului și sunt prevăzute într-o Hotărâre de Guvern care modifică şi completează actul normativ similar privind programele naționale de sănătate.

 

Aceeași hotărâre mai prevede că începând cu data de 1 iulie 2023 se introduc noi reglementări privind prescrierea medicamentelor biosimilare, atât la inițierea tratamentului, cât și la continuarea acestuia, precum şi obligaţia caselor de asigurări de sănătate de a monitoriza semestrial prescrierea produselor biologice”, se precizează în comunicatul transmis de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAS