Cătălin Cherecheș, depistat de polițiști în Germania. A fost reținut

de | 28.11.2023 22:43 | Național, Eveniment

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. Edilul a fost reținut de poliţiştii bavarezi şi BKA.

Anunţul a fost făcut de Poliţia Română.

În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă, marţi seară, Poliţia Română.

Bărbatul prins în Germania este Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, pe numele căruia instanţa a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Amintim că primarul a fost dat în urmărire internațională, după ce a reușit să fugă din țară, pe 24 noiembrie, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria, înainte să primească decizia instanței privind condamnarea la 5 ani de închisoare.

primar baia mare prins politia romana germania 872122 - Cătălin Cherecheș, depistat de polițiști în Germania. A fost reținut

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia.

În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, a transmis Poliţia Română.”, mai transmite Poliția Română.

Potrivit antena3.ro, edilul a fost prins când încerca să fugă din Germania. El ar fi mers cu o mătușă cu mașina, circulând cu aproximativ 200 de km la oră, cu intenția de a ajunge la gara Augsburg. Acolo a încercat să scape de mașina şi eventual să ia un taxi, dar a dat nas în nas polițiștii bavarezi şi de BKA.

Sursă foto antena3.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Primarul Cătălin Cherecheș – dat în urmărire generală

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Baia Mare | Cătălin Cherecheș

Ultimele articole