Cătălin Gherzan, antreprenor: Evoluția înseamnă adaptabilitatea la schimbare, la nou!

de | 14.02.2024 14:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Cătălin Gherzan a devenit, de ceva ani, sinonim cu antreprenoriatul în educație. Manager al Lexford Castel, a reușit să impună de la un an la altul noi standarde în procesul de educație privată. Are planuri mari pentru viitor și speră ca statul să găsească între timp și o strategie care să vină în mod real și sănătos în sprijinul procesului de învățământ, acest cobai al tuturor miniștrilor de până în prezent.

”Pentru că Instituția Educațională ce o conduc, Lexford Castel, este în plină evoluție, am două obiective importante ce sper să le concretizez în următorii doi ani. Primul este înființarea unui liceu, ca o etapă următoare a școlii gimnaziale, iar a doua este înființarea unui campus școlar, care să cuprindă o bază generoasă educațională, completată cu un nou standard în educație. Ambele sunt de mare interes pentru populație și reprezintă un plus pentru evoluția orașului.” – sunt planurile omului de afaceri piteștean. Are mare încredere că va reuși, mai ales că, fără falsă modestie, susține că este ”înarmat” cu toate atributele necesare.

”Tenacitatea, diplomația, charisma și empatia, sunt unele dintre calitățile pe care ar trebui să le aibă orice lider. Talentul de a te înconjura de oameni profesioniști și dedicați, talentul de a face o echipă pe care să te poți baza în orice clipă, empatia și lucrul în echipă – sunt doar unele dintre modurile prin care putem evolua.”, se autocaracterizează omul de afaceri.

Niciodată nu s-a văzut activând într-un astfel de domeniu, dar spune că de mic a avut stofă de lider, ca atare statutul de manager îi vine mănușă.

”Niciodată nu am crezut sau sperat să lucrez în domeniul educației, dar întotdeauna mi-a plăcut să conduc, fiind de-a lungul timpului șef de clasă, șef de grup de prieteni (înainte i se spunea gașcă), persoană care strângea oameni pe lângă el și rezolva problemele multora dintre ei. Imediat după Revoluție am recuperat bunurile confiscate de către comuniști, ale înaintașilor mei, iar ajutorarea celor nevoiași a fost unul dintre lucrurile care mă făceau să mă simt bine. Pot spune cu mâna pe inimă că toată lumea mă iubea și mă aprecia. Am fost și încă sunt un pasionat de colecții. Pentru că viața este schimbătoare, multe visuri sau aspirații au fost înlocuite cu altele și altele… Știu și cred că, pentru a putea evolua, este important să ne adaptăm. Evoluția înseamnă adaptabilitatea la schimbare, la nou.”,  ne mărturisește Cătălin Gherzan.

Slavă Domnului, să locuiești în România presupune o continuă adaptabilitate la schimbări dese și care mai de care mai surprinzătoare. Probabil că statul a vrut mereu să testeze vigilența oamenilor de afaceri, ținându-i mereu în priză și încărcându-i birocratic cât să-l pomenească.

”Niciodată statul nu respectă ce trebuie să respecte cei care lucrează în privat. Și nici măcar nu este obligat. Birocrația excesivă și de cele mai multe ori doar formală (dar obligatorie) îngreunează orice sistem, mai ales pe cel din învățământ. Pentru a face educație, este nevoie de un sistem schimbat din rădăcini, nu de un formalism birocratic excesiv și ineficient.”, a concluzionat Cătălin Gherzan.

Sursă foto: print.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Răzvan Marinescu, antreprenor: Tot ce ne provoacă ne oferă o șansă la soluții inedite!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan