Cătălin Gherzan: ”Când politicul nu respectă legea, poporul plătește!”

de | 18.12.2023 08:09 | Din ediția tipărită, Național, Politic

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a condamnat România la plata unei amenzi de 1,5 milioane de euro, la care se adaugă penalizări de 600 de euro/zi pentru fiecare groapă de gunoi neconformă care nu a fost închisă. În total, în țară, există 31 de astfel de gropi de gunoi neautorizate, ceea ce înseamnă că România va trebui să plătească penalizări de 18.600 de euro pentru fiecare zi de întârziere!

”Atunci când instituțiile statului ori nu știu ori nu pot să respecte legile, se plătesc amenzi și penalități de ordinul milioanelor de euro. România a fost amendată cu 1,5 milioane de euro și penalități de 18.600 de euro/zi pentru că nu a închis 31 de gropi de gunoi. Asta, după ce am fost somați în urmă cu câțiva ani și am avut un proces cu Comisia Europeană, timp în care puteam remedia total sau măcar parțial, problema. Dacă sunt «afaceri de familie», este normal ca «familia» să plătească. Dar unora nu le pasă că managementul lor defectuos îl suportă în continuare doar poporul. Că doar de-aia plătim taxe și impozite care se măresc într-un ritm necontrolat, iluzoriu și fără un temei just.”, a declarat omul de afaceri Cătălin Gherzan.

În anul 2018, Curtea de Justiție a UE constata că România a încălcat obligația de a opri depozitarea deșeurilor și de a închide 68 de depozite cu deșeuri a căror exploatare nu era autorizată. Nici în 2022 România nu se conformase, drept care Comisia Europeană a introdus la CJUE o nouă acțiune privind neîndeplinirea  obligațiilor. Și, uite așa, România a ajuns bună de plată. Și vorbim de sume imense!

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan, reacție virulentă în cazul dosarului ex-premierului Cîțu, pe achiziția de vaccinuri: Au abuzat de funcții și s-au jucat cu destinele românilor, dar și cu banii lor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan