CE vrea plafonarea prețului la gazul rusesc și limite de consum de energie la orele de vârf

de | 07.09.2022 21:43 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Comisia Europeană a anunțat, miercuri, că dorește să fie introduse limite de consum de energie la orele de vârf pentru statele membre europene. De asemenea, CE vrea să plafoneze prețul gazului rusesc.

Ne confruntăm cu o situație ieșită din comun, nu doar pentru că Rusia este un furnizor pe care nu te poți baza, așa cum am văzut în ultimele zile, săptămâni, luni, ci și pentru că Rusia manipulează activ piața gazului. Este o problemă de lichiditate, de aceea vom facilita sprijinul de stat către companiile din domeniul energiei, vom modifica cadrul temporar pentru a fi livrate rapid garanții de stat. Vom propune o țintă obligatorie pentru a reduce consumul de electricitate la ore de vârf”, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

De asemenea, Von der Leyen a anunțat că vor fi luate și alte măsuri care ar trebui să ajute Europa să treacă de această criză energetică. Printre acestea se numără și introducerea unui plafon pe veniturile companiilor producătoare de energie electrică cu costuri reduse.

Sursele de energie cu emisii scăzute de carbon realizează venituri neașteptate, care nu reflectă costurile lor de producție. Acum este timpul ca consumatorii să beneficieze de costurile scăzute ale surselor de energie cu emisii scăzute de carbon, cum ar fi sursele regenerabile. Așa că ne vom propune să redirecționăm aceste profituri pentru a sprijini persoanele vulnerabile și companiile”, a adăugat șefa Comisiei Europene.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Publitrans nu găsește 6 controlori! Are nevoie de persoane care să știe să scrie corect un proces-verbal

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Comisia Europeană | Europa | Rusia

Ultimele articole