Cea mai veche civilizație din Europa ajunge în Argeș

de | 08.09.2023 14:40 | Județean, Cultură, Din ediția tipărită

Cultura Cucuteni, cea mai veche civilizație din Europa, ajunge pentru două zile în Argeș.

Comunele argeșene Dragoslavele și Rucăr vor găzdui, pe 9 și 10 septembrie, Simpozionul Internațional „Cucuteni 5000 Redivivus”.

Doi intelectuali ai zonei, profesorul de istorie Tudor Vlad din Rucăr și Ana-Maria Cîrstina, fiica a preotului din Dragoslavele și interpretă de folclor, sunt principalii organizatori ai evenimentului. Ei spun că va fi un dialog dintre știință și spiritualitate într-un cadru pitoresc din lumea satului autentic de munte.

Evenimentul din Argeș va fi organizat cu participarea mai multor instituții de cultură și învățământ din România și Republica Moldova.

Timp de două zile, vor fi organizate simpozioane și dezbateri ale specialiștilor, vizite la obiectivele culturale, religioase și turistice din zonă, precum și participarea la un spectacol artistic cu artiști și formații din cele două țări surori.

În paralel, la Rucăr, are loc manifestarea Expopastoralis, prilejuită de coborâtul oilor de la munte și ziua localității.

 

Foto: Printerest

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Două femei vor candida din partea AUR la primăriile Mărăcineni și Costești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole