anchetaonline.ro

Cod galben de vreme rea emis de meteorologi! Recomandări IGSU!

de | 04.02.2023 08:20 | Știri, Lifestyle, Național

  • Cod galben de vreme rea!

 

Reprezentanții ANM au emis o atenționare meteorologică de COD GALBEN, valabilă până duminică, 5 februarie, ora 18:00.

Meteorologii au anunțat ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte. Vântul va avea intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h.

Totodată reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie mai precizează că aria ninsorilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, printre care și județul Argeș.

cod galben

Foto Meteo România

Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

 

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h.

 

Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare”, transmite ANM.

zapada-drum cod galben

Reprezentanții IGSU vin cu recomandări pentru toți şoferii:

  • trebuie să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • şoferii trebuie să se asigure înainte de plecare că autoturismul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă: anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.
  • este important să urmărească buletinele meteorologice şi recomandările făcute de autorităţi
  • trebuie evitată atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM