Creștinii catolici și protestanți sărbătoresc, azi, Învierea Domnului

de | 31.03.2024 10:35 | Pitești, Importante, Lifestyle

Astăzi, 31 martie 2024 este Paștele Catolic.

Acesta este sărbătorit cu mai bine de o lună înaintea Paștelui Ortodox care pică la data de 5 mai.

La încheierea Postului Mare, după cele trei zile sfinte care precedă marea sărbătoare a Paștelui, numite, în confesiunea catolică, „Triduumul Pascal”, Bisericile Protestante și cea Catolică celebrează Învierea Domnului.
Papa Francisc, vorbind despre „Triduumul Pascal”, afirma că: „Este memorialul unei drame de iubire care ne dăruiește certitudinea că nu vom fi abandonați niciodată în încercările vieții”, trasmit reprezentanții Primăriei Pitești. 
Aceștia mai menționează faptul că astăzi, Papa Francisc va celebra mesa de Înviere, în piaţa Sfântul Petru, de la Vatican, în faţa a mii de credincioşi, în cadrul căreia Suveranul Pontif va rosti, în zeci de limbi, tradiţionalul mesaj de Paşte şi binecuvântarea „urbi et orbi”.
Sărbători pascale binecuvântate, cu pace și bucurie, alături de cei dragi, tuturor celor care astăzi au primit Lumina!
Hristos a înviat!”, mai transmit reprezentanții municipalității. 
Paste Înviere
Creștinii catolici și protestanți sărbătoresc, azi, Învierea Domnului iar cu acest prilej Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești a transmis următorul mesaj:
Credincioșii romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici sărbătoresc astăzi Învierea Domnului!
Sărbătoarea Pascală vine, cu darul credinţei întărite, să reaprindă în sufletele credincioșilor speranţa, iertarea şi bunătatea.
Doresc tuturor celor care astăzi au primit Lumina să trăiască pacea odată cu valorile creştine, să se bucure de sărbătoare împreună cu familia și cu cei dragi, cu bucate alese şi gânduri bune!
Hristos a înviat!
Sărbători de Paști binecuvântate!”, este mesajul transmis de edilul Cristian Gentea.

 

Foto: Facebook

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Scriitorul și jurnalistul Nicolae Rotaru a încetat din viață

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: