anchetaonline.ro

Dănuț Bica i-a adresat ministrului Sănătății o întrebare care are ca obiect situația cabinetelor medicale școlare

de | 18.10.2022 12:11 | Știri, Județean, Național, Politic

Senatorul Dănuț Bica i-a adresat ministrului Sănătății o întrebare:

Ați luat în considerare utilizarea fondurilor nerambursabile pentru redeschiderea cabinetelor medicale școlare?”

 

Chiar la debutul anului școlar, senatorul PNL, Dănuț Bica, i-a adresat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, o întrebare care are ca obiect situația cabinetelor medicale școlare.

După cum arată parlamentarul argeșean, închiderea treptată a cabinetelor școlare a avut drept consecință creșterea incidenței bolilor transmisibile în școli și reducerea capacității sistemului sanitar de a controla și gestiona corespunzător starea de sănătate a elevilor.

Pentru că în ultimii 30 de ani nu a fost pe lista de priorități redeschiderea cabinetelor școlare, senatorul Dănuț Bica i-a cerut ministrului Rafila să îi transmită dacă s-a luat în considerare finanțarea acestor cabinete din fonduri europene nerambursabile.

Bica cabinet medical scoala

În corpul adresei transmise ministrului Sănătății, i-a cerut date prin formulare mai multor întrebări la care așteaptă răspuns scris.

Senatorul Bica a cerut o situație a numărului de cabinete medicale și stomatologice din țară, dar și din județul nostru, o cuantificare a efortului bugetar necesar pentru organizarea unui sistem minimal de cabinete medicale în școlile din țară, dar și o precizare despre cum vor fi stimulați medicii și asistenții să lucreze în cadrul acestora.

De asemenea, a cerut și o explicație privind posibilitatea utilizării de fonduri europene pentru finanțarea acestor unități. Necesitatea cabinetelor medicale școlare s-a văzut cu precădere în perioada 2020 – 2022, când, din lipsa personalului medical în instituțiile de învățământ, nu au putut fi efectuate testările periodice ale elevilor, însă, nu doar în perioadele pandemice este nevoie de ele, activitatea lor permanentă fiind pe deplin justificată.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica