David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri de la Campionatul European

de | 17.08.2022 11:35 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

INFORMAȚII NOI

David Popovici s-a retras din finala de la 400 de metri de la Campionatul European de înot organizat la Roma. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva ore, după ce sportivul se calificase cu timpul de 3:47.99 minute.

Potrivit antrenorului Andrei Rădulescu, nu este vorba despre o accidentare, decizia fiind luată în urma programului foarte încărcat din perioada viitoare și al consumului foarte mare de energie pe care l-ar fi avut în finală.

Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic. Probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe și vrem să mai facem lucruri bune în continuare.

A fost multă emoție la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la București numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase”, a transmis Adrian Rădulescu,  antrenorul lui David Popovici, potrivit gsp.ro.

Știre inițială

David Popovici este de neoprit, făcând România mândră datorită performanțelor lui. Miercuri, înotătorul a câștigat seria 1 a probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, cu timpul de 3:47.99 minute.

Este pentru prima dată când Popovici participă la o competiție majoră în proba de 400 m liber, dar acest lucru nu a reprezentat un impediment în câștigarea seriei 1. După David Popovici s-a clasat luxemburghezul Pit Branderburger, care a încheiat proba de 400 de metri la 11:74 secunde după român.

Trei sportivi din ultima serie l-au întrecut pe David Popovici, el fiind cel mai rapid înotător dintre cei care au intrat în primele 4 serii. David Popovici s-a calificat în finala cursei de 400 m liber la Campionatul European cu al patrulea cel mai bun timp.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ne vom topi de căldură! A fost emis COD GALBEN de caniculă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | David Popovici | Roma

Ultimele articole