Locul din România unde studenții pot mânca două feluri de mâncare cu doar 9 lei

de | 09.02.2023 15:38 | Știri, Lifestyle, Național

Meniu cu două feluri de mâncare la doar 9 lei în ziua de astăzi? Se pare că se poate, acel loc se găsește în Galați și este vorba despre o cantină modernă inaugurată zilele trecute de Universitatea Dunărea de Jos.

Cu toate că prețurile la alimente au explodat în ultimii ani reprezentanții Universității Dunărea de Jos au menținut prețurile la nivelul celui din anul 2019. Astfel o porție de supă cu găluște costă doar 3,6 RON iar cei care optează pentru două feluri de mâncare se pot sătura cu doar 9 lei.

De aceste prețuri beneficiază atât studenții cât și profesorii care au reducere la orice produs servit în cantina.

lei portie mancare cantina

Dacă înainte, în vechea cantină încăpeau până la 50 de persoane, în cea nouă există o capacitate de 180 de locuri iar cantina pune la dispoziție zilnic până la 2500 de porții de mâncare.

În cazul unui meniu întreg cu două feluri de mâncare și desert prețul este între 12- 15 lei dar la această sumă se aplică și reducerea pentru studenți și cadre didactice, astfel meniul ales ajunge între  9-10 lei.

lei portie mancare cantina

Iată câteva prețuri din meniul cantinei: o supă cu găluște de 420 grame face 3,64 RON, o ciorbă de pasăre costă 8,71 lei, o porție de 120 g de ficăței sote este 5,07 lei, ceafă de porc la tavă 100 g la 5,72 lei șnițelul de pui este 5,59 lei iar pieptul de pui la grătar 6,67 lei.

Mămăliga cu brânză și smântână este doar 4,81 lei. Porția de pilaf de orez este 1,30 lei iar porția de 150 g piure de cartofi este 2,47 lei.

Când vine vorba de desert, atât cadrele didactice, cât și studenții pot servi tiramisu la doar 8,6 lei, amandină la 6,89 lei, cremșnitul este 5,98 lei iar tarta cu fructe este puțin peste 6 lei.

lei portie mancare cantina

La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați învață peste 12.000 de studenți, aceasta fiind cea mai mare instituție de învățământ superior din sud-estul țării.

 

Foto: adevarul.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: