Elena Udrea a obținut o nouă amânare în procesul de extrădare

de | 18.05.2022 18:20 | Știri, După locație, Național

INFORMAȚII NOI

Curtea de Apel de la Sofia a hotărât pentru a treia oară amânarea pronunțării în procesul Elenei Udrea, care ar fi trebuit să decică dacă fostul ministru va fi adus în România pentru a executa pedeapsa pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite condamnații înapoi în România din cauza condițiilor din închisori”, a transmis Elena Udrea când a ieșit din sala de judecată, potrivit Digi 24.

În primă instanță, magistrații au decis ca Elena Udrea să fie extrădată în țara noastră. Decizia a fost atacată.

Amintim că Elena Udrea s-a aflat în arest preventiv în Bulgaria, după ce a fugit din România înainte de pronunțarea sentinței. Ea a fost prinsă de poliția bulgară în apropiere de granița cu Grecia.

Ajunsă în arest preventiv în Bulgaria, Elena Udrea a cerut instanței să nu accepte cererea de extrădare formulată de autoritățile române.

Avocații ei au susținut că dosarul din România, în care a fost condamnată la închisoare, a fost provocat de convingerile sale politice.

Dacă o trimiteți în România, ar putea fi fatal! Va fi abuzată sau ucisă. Scopul este să o priveze de posibilitatea de a influența viața politică. Extrădarea ei are ca scop persecuția”, a declarat unul dintre avocații săi.

 

INFORMAȚII INIȚIALE, 8 APRILIE 2022

Elena Udrea a ajuns vineri în fața instanței de judecată din Blagoevgrad, Bulgaria, pentru procesul în care se discută mandatul de extrădare emis de statul român pe numele ei.

Amintim că fostul ministru Elena Udrea a fost reținută joi, 7 aprilie, în timp ce încerca să treacă granița spre Grecia.

udrea

Conform avocatului acesteia, procesul a fost amânat pentru mâine, deoarece nu exista un translator în instanță:

Nu a spus nimic pentru că nu sunt documente. Nu au fost traduse. Nu avem translator din română în bulgară și acesta este motivul pentru care cazul s-a mutat pentru mâine. Nimeni din instanță nu vorbește limba română.”

Potrivit autorităților bulgare, dacă instanța va hotărî ca Elena Udrea să fie extrădată, aceasta ar trebui să revină în țară în termen de 10 zile.

Sursa video: România TV

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, după ce a părăsit România joi dimineaţa.

În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România.”, se arată în comunicatul Poliţiei transmis joi seară.

Amintim că fostul minnistru a fost dată în urmărire generală, în această după amiază, după ce nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după ce condamnarea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă.

 

Potrivit Poliției de Frontieră, Elena Udrea a plecat din țară chiar înainte ca judecătorii să dea sentința definitivă.

Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass-media faţă de ieşirea din ţară a unei persoane de sex feminin, cetăţean român, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera informează următoarele:
Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei”, anunță Poliția de Frontieră.

 

Elena Udrea ar fi fugit din țară! A fost dată în urmărire generală

Potrivit unor surse, Elena Udrea ar fi fugit din țară, joi, prin vama Giurgiu, fiind și locul prin care a plecat și prima dată, cu destinația Costa Rica.

Ea ar fi plecat în jurul orei 5 dimineața. Oamenii legii au mers acasă la fostul ministru al Turismului, însă aceasta nu a fost găsită acasă, în Corbeanca.

Udrea are domiciliul legal într-o locuință din București.

Pentru că nu a fost găsită la niciuna dintre adrese, Poliția a dat-o în urmărire.

Amintim că Udrea a fost condamnată la 6 ani la închisoare după ce Înalta Curtea de Casație și Justiție s-a pronunțat astăzi într-un dosar având ca obiect finanțarea de către Ministerul Dezvolătrii a evenimentului Gala Bute.


CITEȘTE AICI:

Elena Udrea și Rudel Obreja pleacă la închisoare! 6 ani, respectiv 5 ani!

 

 


Udrea si Obreja

 

Foto : Antena 3

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Udrea | Europa