Elena Udrea va fi extrădată în România!

de | 10.06.2022 19:53 | Știri, Național, Politic

Curtea de Apel de la Sofia a luat, astăzi, decizia ca Elena Udrea să fie extrădată în România.

De asemenea, Udrea a susținut, la plecarea de la Curtea de Apel, că au fost făcute presiuni asupra judecătorilor bulgari.

Se pare că nu există justiție pentru mine”, a spus ea.

Fostul ministru are de executat o pedeapsă de până la6 ani de închisoare, în dosarul numit „Gala Bute”.

Astfel, instanța s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării, după ce Elena Udrea a stat mai mult de o lună în arest în Bulgaria. De asemenea, fostul ministru a făcut o contestație.

Elena Udrea a fost condamnată, în iunie 2018, în dosarul ”Gala Bute”, la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acea dată, fostul ministru era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În luna octombrie a acelui an, aceasta a fost reținută de Interpol în Costa Rica, fiind încarcerată.

Ea a fost eliberată în decembrie 2018, aceasta fiind o urmare a deciziei luate de către Curtea Constituțională. Motivul fiind că erau ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Elena Udrea a plecat din țară înainte ca instanța să dea sentința finală. Autoritățile române au făcut cerere de extrădare după ce aceasta a fost găsită în Bulgaria.

Sursa foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Programul Publitrans pentru Rusalii.

elena udrea - Elena Udrea va fi extrădată în România!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Udrea

Ultimele articole