Primarul de la Mioveni cere daune morale după ce a fost atacat în birou. Suma este șocantă!

de | 10.06.2022 20:00 | Știri, Administrație, Mioveni

Pe 12 februarie, pe la ora 21.00, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, s-a trezit în birou cu un vechi prieten, Daniel Otobîcu. La câteva minute după acesta, a apărut și Stelică Crăciun, un personaj cu apetență pentru scandaluri, cunoscut la nivelul județului. Discuția s-a precipitat rapid, iar primarul a fost agresat în propriul birou de către Stelică Crăciun, care a tunat cu înjurături și i-a smuls masca de protecție de pe față.

Speța se află acum pe rolul Judecătoriei Pitești, Crăciun fiind acuzat de violarea sediului profesional. În cadrul dosarului, primarul Ion Georgescu cere și daune morale, suma fiind una șocantă: 1 leu. Atât vrea edilul, pentru că, așa cum ne-a explicat avocata acestuia, Ingrid Alexandrescu, scopul nu este îmbogățirea pe seama inculpatului. Pentru primarul Georgescu contează foarte mult semnalul public, nu latura materială – explică avocata sa şi, tocmai de aceea, partea vătămată solicită o sumă modică, dar îşi doreşte demonstrarea greșelii lui Crăciun și cererea de scuze publice.

Primarul Georgescu a solicitat scuze publice

Jignirea adusă oricum nu poate fi măsurată în bani, așa că inculpatul trebuie obligat simbolic la plata unor daune morale.

Edilul Ion Georgescu a solicitat instanței și obligarea lui Stelian Crăciun să își ceară scuze public pe mai multe canale media, locale și naționale, inclusiv pe acel canal online unde inculpatul face afirmații neadevărate la adresa domnului primar și a altor persoane, afirmații care nu au în spate nicio probă. Acest lucru contează cel mai mult pentru edil, pentru că dorește să demonstreze celor care au avut încredere în dumnealui și celor care iau la cunoștință alegațiile lui Crăciun, că nu este nimic adevărat și că toate afirmațiile acestuia nu reprezintă decât o intenție vădită de a îl calomnia și de a îi știrbi autoritatea, imaginea și credibilitatea.

Ion Georgescu dorește să demonstreze care este realitatea, nu dorește îmbogățirea din daune morale și să arate că Stelică Crăciun face aceste lucruri din motive pur personale, probabil dintr-o dorință de răzbunare, pe care nu o putem înțelege în niciun fel.”, ne-a explicat avocatul Ingrid Alexandrescu.

Crăciun – amendat de judecător

Până pe 25 mai, dosarul ce îi are ca părți pe Ion Georgescu și pe Stelian Crăciun a fost în cameră preliminară. La penultima ședință, pârâtul Crăciun a fost amendat de către judecător, ca sancțiune pentru comportamentul inadecvat pe care l-a manifestat în timpul ședinței de judecată la adresa apărătorilor și a instanței. Penalizarea dispusă de magistrat este de 3.000 lei, iar după acest incident Stelică Crăciun nu s-a mai prezentat la ultimul termen.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Sinucigașul din Argeș. Povestea iubirii obsesive care l-a terminat pe Ionuț!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu | Mioveni | Stelică Crăciun

Ultimele articole