Emisiune numismatică cu tema 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu

de | 06.02.2023 08:12 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

De astăzi, 6 februarie, Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema ”150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu”.

Aversul monedei prezintă palatul Adunării Deputaților din București în perioada interbelică, inscripția ”ROMANIA”, în arc de cerc, anul de emisiune ”2023”, stema României și valoarea nominală ”500 LEI”, se arată în înformarea BNR. Reversul monedei prezintă portretul, numele și semnătura lui Iuliu Maniu și anii între care a trăit acesta ,”1873” și ”1953”.

Monedele din aur sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 14.500,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Monedele din aur cu tema ”150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu” au putere circulatorie pe teritoriul României.Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea ”Numismatică”.

Sursă foto: bnr.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Titluri de stat destinate exclusiv populației. Vezi ce dobânzi au și de unde se cumpără

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: