Fără „păcănele” în aceste locuri! Vor fi interzise

de | 29.12.2022 18:12 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Veste proastă pentru împătimiții „păcănelelor”. Potrivit unui proiect legislativ, deschiderea sălilor de jocuri de noroc în apropierea anumitor zone va fi interzisă.

Este vorba despre sălile de pariuri și jocuri de noroc care ar putea să nu mai fie amplasate în apropierea școlilor sau bisericilor. Propunerea de lege ar urma să modifice OUG numărul 77 din 2009, referitoare la organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Inițiatorii acestui proiect sunt doi parlamentari USR. Aceștia susțin că cei mai vulnerabili sunt minorii și propun ca sălile de jocuri să fie la cel puțin 300 de metri de parcuri, şcoli, spitale şi biserici.

Un prim pas în protecția minorilor considerăm că poate fi realizat prin excluderea din câmpul acestora de activitate a operatorilor de jocuri de noroc. Copiii și tinerii își desfășoară activitățile de zi cu zi în unitățile de învățământ, însă nu doar în incinta așezământului, ci și în proximitatea acestuia. Învederăm faptul că aceleași considerente care au condus la reglementarea unei condiții negative în emiterea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, anume ca spațiul propus să nu fie situat în incinta unui așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, sunt în egală măsură aplicabile și extinderii spațiale a acestei condiții”, se arată în expunerea de motive.

În țara noastră există peste 12 000 de săli de jocuri de noroc. Potrivit Observatornews.ro, 160.000 de oameni pariază zilnic, iar foarte mulți dintre aceștia sunt minori.

Foto Wall-street.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Controale în Piața Ceair din Pitești! Polițiștii au împărțit amenzi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole