Argeș – Recomandări făcute de MAI în contextul minivacanței de Anul Nou

de | 29.12.2022 17:25 | Știri, Administrație, Județean

 

Astăzi, 29 decembrie, la sediul Instituției Prefectului județului Argeș a avut loc o întâlnire a reprezentanțiilor structurilor MAI din județul nostru în contextul minivacanței de Anul Nou.

Aceștia au transmis pe rând câte un mesaj adresat tuturor argeșenilor, îndrumări cu ajutorul cărora cu toții vom putea avea sărbători liniștite.

 

Sunt ultimele zile ale anului 2022, urmează o vacanță scurtă, petreceri de Revelion, drumuri dinspre și apoi spre casă. În acest context,  reprezentanții instituțiilor MAI din Argeș au transmis îndrumări cu ajutorul cărora să avem sărbători în liniște.

 

Vreau să fac un apel la toți argeșenii, de respectare a legii referitoare la comercializarea și folosirea materialelor pirotehnice. În special, celebrele petarde. Este interzisă vânzarea, la fel cum este interzisă și utilizarea. Scopul petardelor nu este unul de divertisment.

 

Vă rog să renunțăm la acest obicei care și încalcă legea și face mult rău. În anii precedenți, aceste obiecte au provocat și accidente, mulți dintre cei care le-au folosit, au fost răniți.

 

Pentru că nu este respectată legea, am ajuns în perioada din an în care sunt cele mai multe anunțuri legate de animale pierdute. Dacă le veți citi, veți vedea că în cele mai multe cazuri, proprietarii spun că s-a întâmplat din cauza acestor pocnitori.” a transmis Dragoș Predescu.

 

Florin Popa, Poliția Argeș: 

 

Pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru prevenirea producerii unor accidente grave, folosind aparate de măsurare a vitezei, de stabilire a prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și drugteste.

 

În această perioadă, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, împreună cu polițiștii celorlalte structuri, au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, până în prezent fiind indisponibilizate peste 1.200 de kg de astfel de materiale.

 

Se acordă o atenție sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă și a articolelor pirotehnice. Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice au acţionat, împreună cu alte autorităţi ale statului, după caz, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor. Recomandăm tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, pentru a trece cu bine în noul an!”, a transmis agentul șef principal Florin Popa.

 

ISU Argeș: „Pompierii argeșeni vor fi zilnic la datorie și vor asigura intervenția imediată în caz de urgență cu mijloacele tehnice din dotare.”

 

Pompierii argeșeni vor fi zilnic la datorie și vor asigura intervenția imediată în caz de urgență cu mijloacele tehnice din dotare. Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul ulterior la unitățile spitalicești.

 

În domeniul preventiv, pentru depistarea şi înlăturarea potenţialelor cauze de incendiu, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești. De asemenea, aceste acțiuni vor continua pe întreaga perioadă a sezonului rece. Pe lângă aceste măsuri, sunt acțiuni și reguli care trebuie luate de fiecare dintre dumneavoastră.

 

Pentru că mijloacele pirotehnice sunt folosite cu predilecție în această perioadă a anului, gândiți-vă întotdeauna la ce vi se poate întâmpla atunci când folosiți petarde și artificii.”, a precizat sergentul major Isabela Petre-Ifrim de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

 

IJJ Argeș: „Vă recomandăm să nu vă implicați în acțiuni care pot tulbura ordinea și liniștea publică”

 

Jandarmii argeșeni își vor concentra atenția și asupra respectării normelor specifice referitoare la comercializarea materialelor pirotehnice de tipul: petarde, artificii sau alte asemenea obiecte care ar putea răni sau pune în pericol siguranța cetățenilor. Totodată, în această perioadă, vom depune toate eforturile în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente nedorite la spectacolele desfășurate în principalele orașe și municipii.

Zonele montane ale județului vor fi, de asemenea, în atenția jandarmilor argeșeni, care vor oferi sprijin imediat turiştilor aflaţi în dificultate.

Vă recomandăm să nu vă implicați în acțiuni care pot tulbura ordinea și liniștea publică, iar dacă vă aflați într-o situație dificilă sau sunteți martorii unor fapte antisociale, să solicitați cu încredere ajutorul jandarmilor sau să apelați numărul unic de urgență 112.” a declarant plutonierul adjutant Luiza Ciobănescu, Jandarmeria Argeș.

 

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane: „Recomandăm ca informațiile pe care le transmitem în mediul on line să nu conțină detalii intime”

 

Recomandăm ca informațiile pe care le transmitem în mediul on line să nu conțină detalii intime, să fim foarte prudenți și rezervați în acceptarea întâlnirilor cu indivizi cunoscuți doar pe rețelele de socializare și să nu transmitem fotografii și videoclipuri personale care ar putea fi utilizate ulterior în șantajarea noastră.

 

Totodată perioada imediat următoare poate reprezenta, pentru anumite personae, pretextul unor noi experiențe, care excedează moralitatea și legalitatea, și pentru care  sunt dispuse să plătească diferite sume de bani. Exploatarea sexuală a victimelor , exploatarea prin muncă sau exploatarea prin cersetorie sunt încurajate de cerere.  Cererea stimulează traficanții de a căuta noi persoane vulnerabile care prin santaj, manipulare sau chiar violență să le aducă câștiguri uriașe.

 

Dorim să vă amintim cu această ocazie că fapta de a folosi serviciile unei victime a traficului de persoane este o infracțiune prevăzută în Codul Penal.”, a transmis comisarul șef Marian Geană, ANITP.

 

Comisarul Daniel Gheorghe: 

 

Pentru că în aceste zile să fim în siguranță, vă recomandăm să manifestați prudență în relațiile cu persoanele necunoscute și să solicitați ajutor atunci când dumneavoastră sau persoanele apropiate sunt în pericol.

 

Totodată, atunci când sunteți martorul sau victima unui conflict în care sunt implicate persoane care au consumat băuturi alcoolice sau droguri, vă recomandăm să nu interveniți, să rețineti cât mai multe detalii și să sunați la numărul unic de urgență 112.

 

De asemenea, vă reamintim că un consum excesiv de alcool sau substanțe psihoactive influențează negativ și performanța de conducere a unui autoturism, contribuind la creșterea riscului de accidente rutiere grave.”a adăugat comisarul Daniel Gheorghe, reprezentantul Centrului Regional Antidrog Pitești.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAI

Ultimele articole