FILMUL UNEI MORȚI ANUNȚATE ÎN ARGEȘ! Sfârșit tragic- pavat cu sute de solicitări și memorii către instituțiile statului!

de | 23.01.2023 20:30 | Știri, Curtea de Argeș, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

FILMUL UNEI MORȚI ANUNȚATE ÎN ARGEȘ! Sfârșit tragic- pavat cu sute de solicitări și memorii către instituțiile statului!

Un argeșean a murit după ce administrația locală nu a avut fonduri pentru construirea unui pod decent!

În weekendul acesta, la Curtea de Argeș, a murit un om. N-ar fi nimic spectaculos, oameni mor mereu. Doar că, în acest caz, un om a murit pentru că nu a existat… un pod (Detalii aici). Un pod peste care să treci fără să-ți pui viața în pericolul.

Fără a intra în prea multe detalii, vă prezentăm, în cele ce urmează, cronologia unor evenimente cu deznodământ tragic. Omul acela ar fi putut fi în viață dacă orice autoritate ar fi răspuns și rezolvat numeroasele adrese care avertizau asupra pericolului și ar fi luat lucrurile în serios. Poate că autoritățile locale nu vor mai spune cu atâta ușurință… „nu sunt fonduri” atunci când vorbim despre proiecte care vizează direct siguranța publică. Și este valabil pentru toate administrațiile argeșeane, nu doar despre acest caz punctual…

Drumul hârtiilor, finalizat nu cu un pod, ci cu moartea unui om

» 18.05 2021 – Cetățenii din str. Progresului, municipiul Curtea de Argeș, fac o petiție către autoritățile din Argeș explicând faptul că albia pârâului Valea Iașului pe care sunt obligați să o treacă este impracticabilă și pentru mașini, și pentru oameni, mai cu seamă în lunile ploioase, iar viața oamenilor este pusă în pericol.

h1 - FILMUL UNEI MORȚI ANUNȚATE ÎN ARGEȘ! Sfârșit tragic- pavat cu sute de solicitări și memorii către instituțiile statului!
» 06 iulie 2021 – Este eliberată autorizația de construcție pentru casa mamei și fratelui victimei, aprobată de către Primăria Curtea de Argeș. Cât de ok este să se dea autorizație de construcție fără amenajarea unui drum de acces? Se pare că cei de la Prefectura Argeș au devenit interesați, ACUM, de acest aspect…

h6 - FILMUL UNEI MORȚI ANUNȚATE ÎN ARGEȘ! Sfârșit tragic- pavat cu sute de solicitări și memorii către instituțiile statului!
» 11 iunie 2021 – Primăria Curtea de Argeș, prin adresa 19549/ 11 iunie 2021, răspunde la solicitările scrise ale locuitorilor din ianuarie 2021 și decembrie 2020, referitoare la construirea unui pod peste pârâul Valea Iașului, motivând că nu există buget pentru o astfel de investiție, dar se analizează pentru viitor. S-a analizat, probabil, dar nu s-a concretizat. Podețul nu a fost bugetat nici în 2022, nici în 2023.

h4 - FILMUL UNEI MORȚI ANUNȚATE ÎN ARGEȘ! Sfârșit tragic- pavat cu sute de solicitări și memorii către instituțiile statului!
» 14 iunie 2021 – Administratorul public al Consiliului Județean Argeș, Cristian Puiu, îl trimite pe petiționar pentru construcția podețului la Primăria Curtea de Argeș, enunțând legile aferente.

h5 - FILMUL UNEI MORȚI ANUNȚATE ÎN ARGEȘ! Sfârșit tragic- pavat cu sute de solicitări și memorii către instituțiile statului!
» 14 iunie 2021 – Prefectura Argeș trimite către Consiliul Local Curtea de Argeș și Primăria Curtea de Argeș o scrisoare prin care, în urma memoriului primit de la cetățeni, îi invită să ia măsurile aferente pentru construirea unui podeț.

h2 - FILMUL UNEI MORȚI ANUNȚATE ÎN ARGEȘ! Sfârșit tragic- pavat cu sute de solicitări și memorii către instituțiile statului!
» 15 iunie 2021 – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș scrie petiționarilor că a pus în vedere Primăriei Curtea de Argeș identificarea de soluții tehnice și financiare pentru asigurarea accesului la proprietățile din zona respectivă și admite că nu poate asigura în permanență autospeciale pentru traversarea podului improvizat.

h3 - FILMUL UNEI MORȚI ANUNȚATE ÎN ARGEȘ! Sfârșit tragic- pavat cu sute de solicitări și memorii către instituțiile statului!
» 8 iulie 2021: AJPIS îl informează pe unul dintre locuitorii din zonă, cu handicap, că a trimis inspectori la Primăria Curtea de Argeș și le-a lăsat ca măsură a rezolvării problemei data de 31 decembrie 2022.
» 20 ianuarie 2023 – Iulian Rădulescu, unul dintre locuitorii din această zonă, își pierde viața, luat de apă, după ce alunecă de pe podul improvizat.

Astăzi. Și mâine. Și poate și la anul… – locuitorii din zonă încă trec și vor mai trece pe acest stâlp-podeț pârâul Valea Iașului, riscându-și viețile.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Femeia care l-a văzut ultima dată pe bărbatul luat de ape: „Îmi pare rău că n-am putut să-l salvez”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole