A fost aprobat contractul de fuziune a UPIT cu Politehnica București! Chirleșan: „Se dorește să se facă prin lege specială”

de | 23.01.2023 19:06 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național, Pitești

A fost aprobat contractul de fuziune a UPIT cu Politehnica București! Chirleșan: „Se dorește să se facă prin lege specială”

Noi informații despre fuziunea Universității din Pitești cu Politehnica București! În urmă cu o săptămână, Senatul instituției argeșene de învățământ superior a aprobat contractul de fuziune,urmând să fie discutat și la nivelul Senatului Universtității Politehnice.

Conform informațiilor Edupedu.ro, în urma procedurii va apărea o nouă instituție: „Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București”.

De asemenea, rectorul UPIT, Dumitru Chirleșan, a precizat pentru sursa citată cum ar urma să se realizeze fuziunea.

Da, a fost aprobat de Senat contractul de fuziune, în forma lui primară. Au avut loc niște negocieri prealabile, de prin iulie anul trecut tot ne întâlnim și discutăm. Concret, ultima negociere a fost acum circa două săptămâni, într-o vineri, când contractul de fuziune a căpătat forma actuală.

Acum urmează să fie aprobat și de Senatul Politehnicii și, după aceea, să ne adresăm Guvernului pentru a emite o solicitare legislativă. Vrem să o facem (fuziunea – n.red.) printr-o lege specială de înființare, de fondare a noii universități”, a transmis Dumitru Chirleșan.

Interviul acordat de rectorul Universității din Pitești pentru Edupedu.ro poate fi citit AICI.

Foto Universul Argeșean

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Când începe școala și care va fi următoarea vacanță a elevilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: