Fotografia unui român – premiată la competiția People’s Choice Award

de | 07.02.2024 15:25 | Național, Lifestyle

Fotografia unui român a fost premiată la competiția People’s Choice Award.

foto premiata roman

Foto: romaniajournal.ro

Daniel Dencescu este fotograful care a primit mențiune în cadrul competiției pentru imaginea cu natură sălbatică cu grauri.

Fotograful român a precizat că a studiat nenumărate ore graurii de pe cerul Romei, realizând într-un final o fotografie spectaculoasă în formă de o pasăre uriașă.

Daniel Dencescu s-a născut la data de 7 iulie 1985, a crescut în România iar în prezent locuiește în Germania, la Frankfurt.

Îmi place să fotografiez pe vreme rea, când peisajul este acoperit de zăpadă, ceață sau pur și simplu sub un cer gri nesfârșit.

 

Fotografia mea se bazează pe o abordare minimalistă, folosind spațiul negativ care își propune să reducă distracția prin eliminarea obiectelor care se află în afara subiectului principal.

 

Mi-am dezvoltat viziunea spre fotografia rafinată, cu compoziții, linii și forme minimaliste pentru a arăta o versiune abstractă a ceea ce vedem cu proprii noștri ochi.

 

Lucrările mele au fost publicate în diverse reviste de fotografie, inclusiv National Geographic Germania și au câștigat numeroase premii internaționale, în special primul loc la International Photography Awards, Fine Art Photography Awards, Minimalist Photography Awards, ND Awards, Prix de la Photography Paris și alte distincții la Life Framer și Black & White Spider Awards”, declara fotograful Daniel Dencescu, conform bbc.com.

Alte patru imagini vor fi afișate online și la Muzeul de Istorie Naturală din Londra până pe 30 iunie, alături de frumoasa fotografie a românului. Acestea le puteți vedea AICI. 

 

Foto: romaniajournal.ro și unsplash.com

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Germania | Londra | Vedea