anchetaonline.ro

Un gând de prețuire pentru dascălii de pretutindeni cu ocazia Zilei Internaționale a Educației

de | 05.10.2022 14:45 | Știri, Județean, Lifestyle

Astăzi, 5 octombrie, un gând de prețuire se îndreaptă spre dascălii de pretutindeni cu ocazia Zilei Internaționale a Educației

Educația este cea mai puternică armă care poate fi folosită pentru a schimba lumea –  Nelson Mandela

de educatie

O educație bună este izvorul întregului bine din lume – Kant

 

De Ziua Internațională a Educației se cuvine să ne îndreptăm cu recunoștință către toți aceia care au ales să își dedice viețile și să se dăruiască celor mici pentru a-i ajuta să devină mari.

Fiecare dascăl este pentru elevii săi ghid pe drumul în viață, deschizător de ferestre către cunoașterea ce contribuie la civilizația unei națiuni.

de ziua educatiei

Cunoscând valoarea procesului de educație, fără de care nu se poate vorbi despre performanță, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș (OAMGMAMR), Estera Stămoiu, transmite un mesaj aniversar către cadrele didactice:

 

Ofer în dar, ca semn de prețuire, toate gândurile frumoase încărcate de recunoștință și nostalgie, tuturor educatorilor, învățătorilor și profesorilor argeșeni, precum și celor de la nivel național.

 

Dumnealor sunt cei care dau aripi către zboruri înalte fiecărei generații de elevi și care își îmbogățesc sufletul cu bucuria reușitei fiecărui discipol.

 

Cu nostalgie și recunoștință, fac o reverență în fața celor trei dascăli care mi-au marcat întregul parcurs profesional.

 

Mi-a deschis drumul cunoașterii domnul Nicolae Barbu, învățător la Școala Nr. 7 din Câmpulung Muscel, un dascăl nu tocmai blând, dar foarte dedicat, de excepție, cu un obiectiv foarte ferm: să dea un start sănătos micilor… oameni MARI!

 

Port și acum în suflet orele de limba română, susținute de domnul profesor Victor Zaharescu, ore pe care le așteptam cu nerăbdare și care nu doream să se mai termine, atât de mult ne captivau. De aici și pasiunea mea pentru lectură, pentru tot ce înseamnă vers și slovă.

 

Treimea Recunoștinței mele o cuprinde pe cea care mi-a format și desăvârșit caracterul profesional și uman, doamna Ecaterina Gogel, profesor instructor la Liceul Sanitar ,,Ion Cantacuzino” din Pitești. Cu măiestrie a șlefuit, în cincizeci de ani de carieră, douăzeci de generații de asistenți medicali argeșeni, neobosiți salvatori de vieți, și mi-a transmis responsabilitatea de a contribui cu același înalt orientarea perspectivelor profesionale ale celor pe care îi reprezint.

 

Am avut mentori de excepție, iar misiunea mea este aceea de a le urma exemplul.

 

La ceas de firească apreciere, de sinceră recunoaștere a valorii, doresc tuturor cadrelor didactice din sistemul de învățământ medical argeșean, dar și colegilor din alte domenii, sănătate, putere de muncă și de izbândă în procesul de civilizație prin educație. Îi invit pe asistenții medicali argeșeni să își exprime aprecierea față de dascălii care și-au pus amprenta pe formarea lor profesională. Este ziua celor care ne-au format. Să-i îmbrățișăm cu recunoștință!”.

 

de ziua educatiei

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Câmpulung | România
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: