INFP: Aplicația prin care românii sunt anunțați că urmează un cutremur

de | 13.03.2023 11:13 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

INFP: Aplicația prin care românii sunt anunțați că urmează un cutremur

Cutremurele produse în ultima perioadă, în România, dar și tragedia care a avut loc în Turcia generează îngrijorare, iar pentru unii oameni au creat panică. Foarte multe persoane se tem că un seism la fel de mare ca cel din Turcia ar putea avea loc și în țara noastră.

Astfel, Institutul Național de Fizică a Pământului anunță că prin intermediul unei aplicații, românii sunt alertați de iminența producerii unui cutremur.

Aplicația poate fi descărcată pe smartphone, iar oamenii pot afla cu câteva secunde înainte când se va produce un seism.

Cum poate fi descărcată aplicația

Cei care doresc să își descarce aplicația pe telefoane trebuie, mai întâi, să aibă instalată aplicația Telegram (din Google Play sau App Store). Ulterior, accesând www.infp.ro, puteți configura alerta seismică după cum doriți.

Utilizatorii vor fi nevoiți să introducă un număr de telefon și o adresă de e-mail, iar datele vor fi stocate de INCDFP pentru a confirma că sunteți de acord să utilizați serviciul pe propria răspundere.

Ulterior, veți primi acces pe 4 canale de alertă și unul pentru educație seismică, potrivit Gândul.ro:

  • M
  • M 5-6 – alertă pentru cutremure cu magnitudine între 5(inclusiv) şi 6;
  • M 6-7 – alertă pentru cutremure cu magnitudine între 6(inclusiv) şi 7;
  • M 7+ – alertă pentru cutremure cu magnitudine mai mare sau egală cu 7;
  • Educaţie Seismică – măsuri de prevenţie a riscului seismic şi comportamentul din timpul acestuia.

Foto descriptiv Playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avertisment de la INFP: „Va avea loc un cutremur chiar mai puternic decât cel din ’77! Să ne pregătim pe cât se poate de repede”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: INFP