Investiții majore pentru educație la Schitu Golești. S-au dat în folosință două săli de sport moderne!

de | 28.02.2024 10:34 | Din ediția tipărită, Administrație, Rural

Educația reprezintă una dintre principalele priorități ale administrației locale din Schitu Golești. Primarul Vasile-Tudorel Miriță a inițiat împreună cu echipa sa numeroase proiecte, pentru a aduce învățământul din localitate la standarde moderne.

Două investiții majore s-au finalizat, recepționat și dat în folosință în anul 2023: două săli de sport, unde elevii își pot desfășura activitatea în condiții optime.

Astfel, la data de 02 august 2023, s-a efectuat recepția după terminarea lucrărilor având ca obiectiv construirea sălii de sport la Școala Gimnazială Lăzărești, investiție finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, cu o valoare de 1.219.180 lei, inclusiv dotări. Suprafața construită a fost de 317 mp.

Sursă foto: ediția tipărită.

Sala de sport la Școala Gimnazială Lăzărești

De asemenea, sala de sport din satul Schitu Golești, cu 102 locuri în tribună, în suprafaţă de 1144 mp și având o valoare de execuție de 6.708.718 lei (finanţată de Compania Naţională de Investiţii) a fost recepționată la data de 01 septembrie 2023 și a fost predată administrației locale din Schitu Golești de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, sala de sport fiind dată ulterior în folosință.

Sursă foto: ediția tipărită.

Sala de sport din satul Schitu Golești

Proiect pentru dotarea școlilor în valoare de 770.000 de lei

Tot în anul 2023, sub administrația primarului Vasile-Tudorel Miriță, s-a semnat un proiect pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comună. Valoarea investiției este de 770.000 de lei, iar obiectivul este finanțat prin PNRR. În acest moment, proiectul se află în etapa de licitație pentru dotări, termenul de finalizare fiind în perioada aprilie-mai 2024. În afara acestor lucrări de investiții, au mai fost executate la școli unele lucrări mai mici, dar importante pentru buna funcționare a activității,  cum ar fi: montarea unui sistem de detecție a fumului la Școala Primară Rudărie, execuție  gard și rigolă de scurgere la sala de sport Lăzărești, șapă și montare de parchet în 4 săli de clasă la Școala Gimnazială Lăzărești, demolare sobe și refacere pereți  la sălile de clasă de la  etajul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Schitu Golești, poartă acces din strada Povernei la Școala Gimnazială Schitu Golești etc.

Sursă foto: ediția tipărită.

De asemenea, pe 19 februarie, a fost semnat contractul de execuție pentru reabilitarea energetică a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Schitu Golești, cu finanțare prin PNRR, cu o valoare de 2,1 milioane de  lei. Investiția presupune înlocuirea acoperișului și a tâmplăriei, 80 de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, înlocuire trotuar perimetral etc.

La Schitu Golești, se înființează Muzeul Satului

Administrația locală oferă o atenție deosebită și activităților culturale care au loc în comună. Din luna mai a anului trecut, este funcțională Clădirea Socio-Culturală, acolo unde copiii din Ansamblul ”Hora” și grupul de canto popular ”Mugurașii de la Schitu” se pregătesc săptămânal. Clădirea a fost reabilitată prin PNRR și cu fonduri de la bugetul local, suma alocată pentru investiție fiind de 961.000 de lei.

Sursă foto: ediția tipărită.

Totodată, s-a început colectarea de obiecte de uz casnic pentru înființarea și amenajarea Muzeului Satului, inclusiv a unor obiecte de minerit, această acțiune fiind încă în desfășurare. Pentru a susține cultura locală, în anul 2023 la căminele culturale au fost organizate mai multe evenimente și activități sociale, cum ar fi concursul ”Porni Luceafărul”, Balul de Paște – ediția a II-a, spectacolul de magie prezentat de Fantasio Show Reality, spectacolul de teatru prezentat de trupa de teatru ”Pitici și Voinici” a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Schitu Golești, activitatea de prevenire desfășurată în cadrul campaniei ”Siguranța nu e o joacă!”, activitatea de prezentare a Salvamont Argeș, spectacolul de teatru de păpuși ”Scufița Roșie” al trupei de teatru de păpuși Miradoniz, lectorat cu părinții copiilor școlilor, cercul pedagogic ”Părinți în țara copiilor”, piesa de teatru ”Five o`Clock”, prezentată de trupa de teatru ”Asociația Risc Cultural”, serbările de sfârșit de an școlar, serbările de Crăciun. De asemenea, a fost organizată Ziua Comunei Schitu Golești, ediția a XXVI-a pe scena amplasată la Clădirea Socio-Culturală.

Material realizat de Berta Dima.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

SCHITU GOLEŞTI: Investiții în infrastructură, cultură, sport și eficiență energetică!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Schitu Goleşti