Unde vor ajunge și cât costă? Ministerul Mediului achiziționează containere pentru colectarea separată

de | 28.02.2024 10:39 | Național, Administrație

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță că a lansat în SEAP procedura de atribuire pentru achiziția de containere pentru dotarea centrelor de colectare prin aport voluntar în scopul implementării proiectelor aferente Componentei C3 din PNRR – Managementul deșeurilor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 aprilie 2024.

Astfel, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului, valoarea estimată pentru cele 597 pachete de containere necesare dotării centrelor de colectare cu aport voluntar este de peste 619.5 milioane lei, fără TVA. Unitățile Administrativ -Teritoriale sunt beneficiarii investiției care vor avea calitatea de autoritate de implementare și plată în cadrul proiectelor.

”Centrele de colectare prin aport voluntar sunt esențiale pentru ca primăriile să-și poată extinde infrastructura de colectare separată și să-și îmbunătățească ratele de reciclare. Totodată, acestea vor asigura colectarea separată a deșeurilor menajere ce nu pot fi colectate în sistem door-to-door, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri ce nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări. Autoritățile din zona urbană trebuie să facă pasul spre sisteme bine dezvoltate, sisteme inteligente, care să gestioneze informațiile la nivel de gospodărie, la nivel de familie”, a subliniat ministrul Mircea Fechet, potrivit sursei citate.

Containerele fac parte din Investiția I.1 – Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune – Subinvestiția I.1.A – Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar, în baza acordurilor de asociere semnate cu Unitățile Administrativ-Teritoriale, din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iată unde au ajuns cu rețeau de gaze. Se lucrează în Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului

Ultimele articole