ITM Argeș: Încep controalele în domeniul forestier

de | 07.10.2022 14:24 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș anunță că în perioada 10-28 octombrie 2022 vor fi desfășurate controale, având în vedere acțiunea de verificare a respectării modului de utilizare a echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere.

În acest sens, ITM urmărește să crească gradul de conștientizare în privința necesității respectării prevederilor ce țin de sănătate și securitate în muncă și luarea măsurilor pentru prevenirea accidentelor de muncă.

– Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activităţi de exploatare forestieră,precum şi activităţi de transport tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere;
– Eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în activităţile specifice ale societăţilor comerciale din domeniul exploatărilor forestiere”, acestea mai sunt obiectivele acțiunii, potrivit ITM.

În trecut, inspectorii ITM au descoperit nereguli precum întelegerile tacite dintre angajatori și angajați în privința prestării muncii în lipsa unui contract de muncă, activitatea de prevenire a accidentelor de muncă este redusă sau greu de realizat, lipsa forţei de muncă calificate, autorizate şi instruite corespunzător, etc.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Anunț de interes pentru cei care pleacă din țară pentru cel puțin 6 luni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole