anchetaonline.ro

Președintele Klaus Iohannis aniversează astăzi 63 de ani

de | 13.06.2022 11:55 | Știri, Lifestyle, Național

  • Klaus Iohannis își serbează ziua de naștere!

Klaus Werner Iohannis s-a născut la Sibiu la data de 13 iunie 1959, într-o familie de saşi transilvăneni. Părinții lui au emigrat în Germania în anii ’90 dar el a decis să rămână în România.

A urmat cursurile Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii «Babeş Bolyai» din Cluj Napoca dar apoi se întoarce în Sibiu în postura de profesor. A predat la mai multe licee din oraș inclusiv la liceul unde a învățat.

Iohannis a fost de asemenea inspector şcolar dar şi primarul Sibiului. A fost ales preşedintele Românie în anul 2014.

Președintele este căsătorit de peste 30 de ani cu Carmen, mai exact din anul 1989. Aceasta este profesoară de engleză la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

 

Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soţia mea Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu”, a declarat Klaus Iohannis într-un interviu.

Unul din motivele pentru care Klaus Iohannis a ales să rămână în România, poate cel mai important, a fost faptul că soția lui este româncă.

 

A contat faptul că soţia mea este româncă. Asta dovedeşte că eu aici mă simt acasă şi că nu fac parte dintr-o elită sau etnie exclusivistă, ci că fac parte din acest popor”, a mai precizat Klaus Iohannis.

 

Prima doamnă a României este o prezență discretă dar mereu alături de soțul său.

 

Soția mea este sprijinul meu și secretul unei căsnicii fericite este să îţi iubeşti partenerul şi să îţi doreşti să mergi lângă el”, a mai precizat președintele Iohannis în urmă cu ceva timp.

 

Klaus si Carmen

Foto descriptiv

 


Ciitiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești | Germania | Klaus Iohannis | Sibiu