Legea pentru țigările aromate și dispozitivele care încălzesc tutunul se schimbă

de | 20.07.2023 17:20 | Știri, Eveniment, Lifestyle, Național

Astăzi, 20 iulie, Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care vizează țigările aromate și dispozitivele care încălzesc tutunul.

Ea va introduce obligativitatea etichetării cu mesaje de informare și avertismente de sănătate combinate pe produsele din tutun cu o aromă caracteristică sau care conțin arome în oricare dintre componentele lor.

Produsele din tutun cu o aromă caracteristică sau care conțin arome în oricare dintre componentele lor (filtre, hârtii, ambalaje, capsule), precum și produsele din tutun încălzit vor avea obligativitatea etichetării cu mesajul de informare și cu avertismentele de sănătate combinate (text și fotografie), conform unei Ordonanțe aprobată de Guvernul României și care transpune în legislația națională Directiva delegată (UE) 2022/2100 a Parlamentului European și a Consiliului”, a transmis Ministerul Sănătății.

Astfel, în urma acestei ordonanțe, țigările aromate și dispozitivele care încălzesc tutunul vor trebui să fie etichetate obligatoriu cu mesaje de informare și avertismente de sănătate combinate, la fel ca la țigările clasice.

Ordonanța emisă de Guvern vizează informarea corectă a consumatorilor în ceea ce privește efectele utilizării produselor de tutun încălzit.

Noile reglementări  vin după creșterea vânzărilor de produse din tutun încălzit, care a depășit 2,5 % din totalul vânzărilor de produse din tutun la nivelul Uniunii.

Potrivit unui studiu INS, aproximativ 19% din populația adultă fumează țigări electronice sau dispozitive electronice, relatează stirileprotv.ro

foto descriptiv Unsplash.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un tânăr din Recea i-a împrumutat mașina unui prieten fără permis de conducere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: