MAE a emis avertizare de călătorie pentru Grecia

de | 18.08.2022 10:02 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Românii care au plănuită vacanța în Grecia, în următoarele zile, trebuie să știe că Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie, din cauza temperaturilor caniculare care se vor înregistra în zona respectivă.

Potrivit MAE, meteorologii eleni au emis o avertizare meteo de caniculă pentru toată țara, valabilă în intervalul 18-21 august. Sunt așteptate temperaturi de până la 42 de grade Celsius.

Totodată, autoritățile din Grecia au transmis că există riscul apariției incendiilor de vegetație, din cauza temperaturilor care sunt mai ridicate cu 4-7 grade decât normalul acestei perioade. De asemenea, gradul de umiditate este foarte scăzut (sub 10%), iar vântul va înregistra viteze de peste 60 km/h.

Românii pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088.

Apelurile sunt transferate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, transmite MAE.

Foto descriptiv Adevărul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Restricție pe A1 București-Pitești și pe DN7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Grecia