anchetaonline.ro

Mihai Coteț: „ România merită să fie tratată cu respect!”

de | 19.10.2022 14:25 | Știri, Județean, Politic

De 15 ani suntem în UE și din 2011 România îndeplinește toate cerințele tehnice pentru a intra în Schengen. Cu toate acestea, întâmpină ostilitate din partea unei țări fără ca în spatele acestei ostilități să existe argumente de ordin factual, transmite Mihai Coteț.

 

„S-au fixat criteriile, le-am bifat pe toate, procedura trebuie finalizată”

Mihai Coteț este de părere că ceea ce face Olanda, negociindu-și pe picior de forță interese de natură economică (să nu ne facem că nu vedem afacerea Damen!), se numește șantaj.

 

Ar trebui să o spunem răspicat și privindu-i direct în ochi pe oficialii olandezi. Nu suntem cetățeni de categoria a III-a, ne-am deschis piața plină de oportunități către toată Europa. Au beneficiat cu toții, de când am intrat în Uniunea Europeană, de mână de lucru ieftină și pregătită.

 

Cred că este momentul să scăpăm de acest complex al provincialistului, cu atât mai mult cu cât nu este corect să se judece cu dublu standard intrarea noastră în Spațiul Schengen.

 

S-au fixat criteriile, le-am bifat pe toate, procedura trebuie finalizată. ”

 

Pentru mediul economic, și așa sugrumat de crizele care par că nu se mai termină, aderarea la Schengen este foarte importantă. Aproape 90% dintre exporturile românești merg către piețele Uniunii Europene.

 

Camioanele noastre pierd zile întregi staționând la punctele de frontieră.

 

Transportatorii noștri pierd sute de milioane de euro doar din această cauză. Avem și în Argeș transportatori care au cerut să înceteze această umilință. Și așa se confruntă cu o gravă criză a lipsei forței de muncă. Mai mult, sunt și amendați prin vămi pentru că, în timp ce staționează, le expiră rovignetele.

 

Este revoltător ca din cauza unei singure țări care își negociază propriile interese, să păstrăm acest bolovan imens de gâtul mediului economic românesc.”

 

„România merită să fie tratată cu respect!”

 

Îmi doresc de la guvernanții mei, și ai PNL, și ai PSD, să fie mai fermi și să  transmită răspicat tuturor celor în pixul cărora stă intrarea noastră în Schengen că e momentul să încetăm cu ipocriziile și că România este o țară care contează, un partener geostrategic care și-a pus pielea la bătaie, un aliat care și-a respectat angajamentele și pe care s-au bazat și se pot baza în continuare.

 

Ca atare, România merită să fie tratată cu respect!”, mai adaugă Mihai Coteț.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Citește articolele pe același subiecte: Mihai Coteț
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: