Ministrul Finanțelor. Cu cât vor crește pensiile

de | 12.09.2023 17:55 | Național, Economic

Veste importantă pentru acești români. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat cu cât vor crește pensiile anul viitor. Demnitarul a vehiculat, în direct la Antena 3 CNN, potrivit celor de la stiripesurse.ro, un procent, însă a precizat că răspunsul final va fi dat de coaliţia de guvernare.

”În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare”, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, potrivit sursei citate. Referitor la pensiile speciale, Marcel Boloș a mai precizat că acestea ar urma să fie impozitate cu 20% – 25%. Cele două variante de lucru privind creșterea pensiilor sunt discutate încă de la începutul lunii în curs (prima variantă vizează indexarea cu rata inflaţiei în martie; iar a doua variantă se referă la recalcularea după o nouă formulă din Lega Pensiilor). Punctul de pensie va fi 40% sau 45% din câştigul salarial mediu brut stabilit anual prin legea bugetului, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursa foto: playtech.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mozaik – axat pe finanțarea IMM-urilor. Un nou fond de investiții a primit aprobarea pentru 25 milioane euro prin PNRR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: