Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev și a anunțat că se retrage din fotbal

de | 03.11.2023 20:49 | Național, Eveniment

După 3 ani și jumătate pe banca celor de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu și-a dat demisia din funcția de antrenor principal.

În ultima etapă din campionatul Ucrainei, formația antrenată de „Il Luce” a pierdut derby-ul cu Șahtior Donețk, scor 0-1.

După 15 ani în care s-a dedicat fotbalului ucrainean și în urma meciului cu Șahtior, Mircea Lucescu a anunțat că acesta a fost ultimul joc în fruntea Dinamo, relatează sport.ua

De asemenea, antrenorul român a mai menționat că a luat decizia de a pune capăt carierei. Românul mai avea contract cu formația din Ucraina până în vara anului viitor.

Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc.

Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat – cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit.

Echipa asta a lui Dinamo (n.r. Kiev) are un viitor frumos. La fel are și fotbalul ucrainean. Dar pentru mine este complicat să merg mai departe cu acest război, cu lipsa fanilor. Toate minutele astea de liniște, de reculegere, sunt dificile pentru mine. Am devenit mai sentimental peste ani.

Fiecare meci a devenit tot mai complicat pentru mine. E dificil să mă gândesc constant la toți oamenii nevinovați care mor. Nu pot combina asta cu fotbalul. Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc fotbalului din Ucraina pentru acești 15 ani minunați.

Vă doresc pace, sănătate și un viitor fericit. Eu sunt aici de la începutul războiului, din 2014. Nu am părăsit atunci Donetskul. În ultimii doi ani, mulți fotbaliști cu experiență au părăsit echipa. Cei tineri nu îi pot înlocui imediat. Trebuie răbdare! Cel mai ușor e să critici și să blamezi. E necesar să susținem tineretul ucrainean”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit jurnaliștilor de la sport.ua.

Antrenorul în vârstă de 78 de ani a cedat din cauza seriei de rezultate negative. Formația din capitala Ucrainei a ajuns la 4 partide fără victorie în campionat.

sursă foto stiripesurse.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbatul din Călinești, dat dispărut, s-a întors acasă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dinamo | Mircea Lucescu | Ucraina

Ultimele articole