MoneyGold și-a propus extinderea rețelei la nivel național cu încă 25 de agenții

de | 02.02.2024 14:35 | Județean, Din ediția tipărită, Economic

Brandul argeșean MoneyGold, operat de trei entități din cadrul Teilor Holding SA, un business pornit din Argeș în urmă cu 25 de ani, anunță că va continua expansiunea rețelei și în 2024.

MoneyGold

MoneyGold a încheiat anul trecut cu 109 agenţii în 44 de localităţi din 26 de judeţe din România, 19 dintre acestea fiind deschise pe parcursul anului 2023. Pentru 5 dintre ele au fost alese oraşe noi, respectiv Braşov, Caracal, Galaţi, Pucioasa şi Sfântu Gheorghe, iar celelalte 14 agenţii au fost inaugurate în localităţi în care compania activa deja. În județul Argeș, MoneyGold are cele mai multe agenții, respectiv 14, urmat de București, cu 12, judeţul Dolj, cu 9 unităţi, judeţul Dâmboviţa, cu 8 agenţii şi judeţele Buzău şi Prahova cu câte 7 locaţii.

În domeniul în care activăm, cel mai important indicator pentru succesul unei companii este reprezentat de amprenta geografică, serviciile noastre fiind unele de proximitate, astfel că majoritatea investiţiilor pe care le realizăm sunt direcţionate către extinderea reţelei. Vom continua şi în 2024 procesul de dezvoltare accelerată, vizând deschiderea a minimum 25 de agenţii, dintre care între 7 şi 10 locaţii vor fi în malluri şi galerii comerciale, urmând să aibă un concept nou de design. Strategia de extindere include atât oraşe noi din România în care încă nu suntem prezenţi, cât şi consolidarea poziţiei în localităţile în care funcţionăm deja şi unde există o cerere ridicată şi potenţial de dezvoltare”, a declarat Narcis Stan – CEO MoneyGold, în cadrul unui comunicat oficial. 

Narcis Stan

De asemenea, ne propunem creşterea cu 25% a portofoliului de active în segmentul de creditare în acest an, urmând să lansăm şi o platformă de retail online pentru bijuterii şi electronice. La nivel financiar, bugetul pentru 2024 include majorarea cifrei de afaceri cu 25-30% şi a profitului net cu 30-35% comparativ cu anul 2023”, a mai adăugat acesta.

MoneyGold este operat de trei entităţi distincte, respectiv Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold şi Teilor Invest Exchange. Invest Intermed GF IFN oferă servicii de creditare în sistem de gaj cu deposedare, Invest Intermed Gold este specializată în vânzarea bijuteriilor din aur, iar Teilor Invest Exchange oferă servicii de schimb valutar şi transfer de bani.

În 2023, s-a investit și în locațiile existente, 1,3 milioane de lei fiind dirijate pentru îmbunătăţirea experienţei clienţilor şi a proceselor interne ale companiei, punându-se accent pe tehnologizarea relaţiei cu clientul prin digitalizarea semnăturii şi a documentelor la nivelul întregii reţele, soluţii ERP şi eCommerce.

Conform datelor oficiale furnizate de companie, valoarea cumulată a finanţărilor acordate în 2023 la nivelul Invest Intermed a depăşit 300 de milioane de lei, compania deservind peste 100 de mii de clienţi unici, în timp ce segmentul de retail, reprezentat de electronice şi bijuterii, a înregistrat un avans de 97% comparativ cu anul anterior. Ponderea contractelor neperformante s-a situat şi în 2023 în marja consacrată a anilor anteriori, media lunară fiind de 1,83%, un nivel scăzut în comparaţie cu segmentele de creditare bancară şi nebancară din România, în septembrie 2023 rata creditelor bancare neperformante fiind de 2,61%, conform datelor BNR, menţionează sursa.

Rezultatele pozitive ale Invest Intermed sunt determinate şi de diversificarea periodică a serviciilor şi a produselor furnizate. În 2023, am introdus şi comercializarea bijuteriilor din argint, iar în anul 2024 vom implementa două noi categorii de produse, ipoteca mobiliară pe autoturisme şi gajul cu deposedare pentru produse de lux, precum ceasuri, accesorii şi bijuterii cu pietre preţioase”, a mai anunțat CEO MoneyGold, Narcis Stan. 

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cum se reinventează Dacia Spring în 2024!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole