Mâine ar putea fi declarată oficial epidemie de gripă

de | 04.01.2023 13:58 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Lifestyle, Național

Așa cum vă anunțam în cursul zilei de marți, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că este posibil ca în România să fie declarată epidemie de gripă, în contextul creșterii masive a numărului de cazuri confirmate din ultimele săptămâni.

Sunt cifrele care sunt relevante și care impun, conform reglementărilor de la nivelul Uniunii Europene, de la Centrul European de Control al Bolilor, să considerăm că suntem într-o perioadă epidemică, o creștere cu câte 20% timp de 3 săptămâni consecutiv și o proporție de minim 10% din probele testate care sunt confirmate pentru gripă înseamnă că este epidemie”, a declarat Alexandru Rafila.

Conform ministrului Sănătății, epidemia ar putea fi declarată pe baza datelor săptămânale care urmează să fie prezentate în cursul zilei de mâine de Institutul Național de Sănătate Publică.

Abia joi o să primim cifrele pentru săptămâna care a trecut și atunci bineînțeles că o să avem în vedere scenariu care rezultă din prelucrarea acestor cifre”, a menționat Alexandru Rafila pentru Antena 3.

De asemenea, Rafila a precizat că în cazul declarării epidemiei de gripă, cel mai probabil vor fi impuse măsuri generale populației, reguli de igienă. Totodată, vor fi luate măsuri privind spitalele, iar programul de vizite va fi adaptat.

Masca de protecție ar urma să fie purtată, în mod obligatoriu, de către personalul medical din spitale.

În ceea ce privește activitatea în școli, ministrul Sănătății a precizat pentru Digi 24 că unitățile de învățământ nu vor fi închise, dar elevii cu simptome gripale vor fi trimiși acasă.

Foto: Spot Media/ Business Magazin

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iată lista medicamentelor antitermice, antiinflamatoare și antivirale disponibile în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole