Tendințe pentru nunți în 2022! Cum să ai un eveniment de neuitat

de | 25.06.2022 11:19 | După subiect, Lifestyle

După doi ani de pandemie a început sezonul nunților fără restricții! Dacă ai nunta în următoarele luni și încă nu ai pus la punct toate detaliile ce țin de organizare, specialiștii te pot ajuta să cunoști trendurile pentru nunțile din acest an.

1. Organizează nunta în aer liber

Trendul s-a manifestat în ultimii doi ani, potrivit Viva. Având în vedere că în timpul pandemiei cu toții am suferit din cauza restricțiilor, o nuntă în aer liber ar fi apreciată de către toți invitații, mai ales dacă vremea va fi frumoasă în ziua marelui eveniment. În plus, un cadru cu multă verdeață va asigura un aspect extrem de frumos în fotografii.

Un spațiu amenajat pentru o nuntă în aer liber poate să ofere un cadru pe poveste, magic și original.

2. Rochiile de mireasă

Alegerea rochiei de mireasă este poate unul dintre cele mai importante aspecte asupra căruia o femeie trebuie să reflecteze. În ultimii ani, rochiile de mireasă 2 în 1 s-au aflat printre look-urile preferate, având în vedere că mireasa se poate afișa cu două ținute, fără prea mult efort. Poți alege între o rochie tip sirenă cu o fustă sau trenă detașabilă și o rochie tip prințesă.  Și broderiile spectaculoase sau aplicațiile manuale sunt printre tendințe, așa cum a dezvăluit designerul Andreea Mărcuță pentru Dcnews.

rochie-de-mireasa

După o perioadă de 2 ani în care evenimentele au fost restrânse sau amânate, sezonul 2022 marchează revenirea evenimentelor grandioase, iar asta se poate observa și în tendințele pentru rochiile de mireasă. Broderiile spectaculoase sunt cele mai căutate de viitoarele mirese, deoarece oferă o strălucire aparte și rezonează perfect cu unicitatea evenimentului. Sunt, de asemenea, și preferatele noastre – aplicațiile manuale 3D și accesorizările prețioase precum perlele sau franjurii realizați manual au devenit în timp semnătura noastră stilistică. Pentru miresele romantice, voalul de mătase rămâne în continuare în topul alegerilor, pus în valoare de diferite aplicații manuale sau accente decorative, cum ar fi fulgii de struț, oferind un plus de prețiozitate.”, a spus designerul Andreea Mărcuță.

În ceea ce privește siluetele favorite ale acestui sezon, rochia în linie A și rochia tip sirenă rămân în continuare printre cele mai căutate modele, dar în același timp, sunt din ce în ce mai multe mirese care își doresc ceva diferit, ceva care să le reprezinte mai mult stilul personal, și atunci optează pentru varianta extrem de actulă de costum impecabil croit, cu elemente, din nou, prețioase și sofisticate.”, dezvăluie Andreea Mărcuță.

3. Buchetele de mireasă

Master floristul Nicu Bocancea propune pentru mirese buchete cu simbolistic și poveste, din florile sau culorile lor preferate sau care să se încadreze cu cromatica evenimentului, așa cum a declarat floristul pentru Dcnews.

buchet-de-mireasa

Culorile preferate pentru buchetele de mireasa rămân albul și pastelurile, însă și cele accentuate precum roșul, portocaliul sau galbenul au fanii lor printre viitorii miri. E greu să vorbim de trenduri în ceea ce privește buchetul miresei, pentru că aici intervin mulți factori subiectivi, nu doar estetici. Un buchet din liliac proaspăt și parfumat, din lăcrămioare fragile sau din trandafiri de curte poate fi la fel de apreciat și de impact precum unul mai sofisticat, din flori exotice, totul ține de preferințe și de povestea pe care îți dorești să o spună florile.”, consideră Nicu Bocancea.

4. Coafura și make-up-ul

Coafura și make-up-ul sunt acele „accesorii” de care o mireasă nu se poate lipsi. Acestea trebuie să pună în valoare frumusețea femeii în cea mai importantă zi din viața ei.

coafura-mireasa

În ziua nunții avem nevoie de un păr curat, strălucitor, elastic, cu bucle naturale sau cu un coc elegant și implecabil finisat. Împletiturile pot da efectul wow, chiar dacă sunt timeless ca aspect și efect. Nu recomand volumul sau taparea exagerată din coafură, totul să fie cât mai simplu, elegant, comod de purtat și de privit. Ce mi se pare cel mai important este ca miresele să țină cont de „proba coafurii”, acea vizită în salon în urma căreia se stabilesc culoarea, tunsoarea, coafura din ziua nunții, pentru cât mai puțin imprevizibil și un minim de stress în ziua nunții care este atât de agitată și încărcată de nenumărate griji.”, a spus hair-stylist-ul Adrian Perjovschi, potrivit Dcnews.ro.

5. Invitațiile virtuale

Prin prisma pandemiei a fost introdus un nou trend, și anunme cel al invitațiilor virtuale. Având în vedere că în 2020 și 2021, foarte multe cupluri au fost nevoite să schimbe data nunții, invitațiile de acest gen au câștigat teren în fața celor clasice. Acestea sunt mult mai ușor de trimis rudelor și prietenilor. În plus, prețul este mult mai ieftin comparând cu invitațiile clasice.

6. Culori vibrante

În vara lui 2022 se pune accent pe nuanțele vibrante, calde, excentrice și pe combinațiile extravagante, potrivit Viva. Predicțiile Pantone pentru vara anului 2022 sunt următoarele: roz violet Orhidee, albastru vibrant Super Sonic, verde deschis crud, roz jucăuș, coral rose viu și un albastru rece de cascadă. De asemenea, culoarea anului Very Peri, nuanță bogată în violet, se numără printre preferințe când vine vorba de decorul nunților.

Foto Pixabay

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

razvan rosu - Tendințe pentru nunți în 2022! Cum să ai un eveniment de neuitat

Un elev din Pitești are propria afacere! Cu ce se ocupă Răzvan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole