O companie gigant vine în România! Fabrică de 1 miliard de euro!

de | 10.06.2022 16:39 | Știri, Administrație, Național

Premierul României, Nicolae Ciucă, alături de reprezentanții executivi ai companiei germane Varta s-au întâlnit, în decursul zilei de vineri, în cadrul unei discuții la Guvern.

Reprezentanții imensei companii de baterii germane Varta, au transmis că au luat decizia de a alege România pentru o investiție strategică. Investiția are o valoare de un miliard de euro, iar ea va fi primită de către o fabrică de baterii pentru mașini electrice.

Varta Microbattery deține, încă din anul 2014, pe plan local, o fabrică la Brașov. De asemenea, aceasta a beneficiat, în 2019, de un ajutor de stat în valoare de 25,3 de milioane de euro pentru a-și extinde capacitatea de producție. Doar la un mai târziu, firma a reușit să crească cu 50% față de 2019, ajungând la o cifră de afaceri de 407 milioane de lei. Iar în 2020, valoarea acesteia de profi a crescut cu aproximativ 20 de milioane de lei, cu 3,6 milioane de lei peste cel raportat din 2019.

La nivel global, ân 2021, compania germană a avut cifră de afaceri de aproape 1 miliard de euro.

Conform Profit.ro, au intrat pe piața locală alături de Pertrix, lansată în luna februarie ca o nouă filială pentru bateriile e-car. Astfel, divizia a fost lansată imediat ce Varta a prezentat noua sa celulă de baterie, pentru vehicule electrice, sub numele de V4Drive.

Foto descriptiv

Sursa Economica.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean reținut de polițiști, după ce a jefuit o femeie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: