anchetaonline.ro

O companie piteşteană de software îşi deschide un birou la Londra

de | 09.03.2022 14:35 | Economic

O companie piteşteană de software îşi deschide un birou la Londra

Roweb este o companie de software înfiinţată în urmă cu 18 ani de către Viorel Costea, un fost profesor de informatică de la Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu”. De atunci, firma piteşteană şi-a deschis sedii în alte două oraşe din ţară, Bucureşti şi Craiova, şi a ajuns să lucreze cu companii din Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Germania, SUA, Olanda, Franţa, Elveţia, Canada şi din Orientul Mijlociu, jumătate din cifra de afaceri venind din colaborările cu firme din UK. Acesta a fost şi motivul pentru care managementul Roweb a decis să-şi deschidă un birou în Londra.

roweb1

În 2021, Roweb şi-a mărit echipa, ajungând la 130 de angajaţi, a consolidat parteneriatele existente şi şi-a crescut cifra de afaceri cu 20 de procente, astfel că vânzările firmei argeşene de software au depăşit 4,3 milioane euro. Roweb oferă servicii prin echipe dedicate (staff augmentation și project based teams) și dezvoltă soluții de business end-to-end (de la consultanță, la arhitectură, dezvoltare, implementare, design, QA etc.). Printre tipurile de servicii oferite de companie se numără: enterprise software development, web & mobile software development și e-commerce.

„Ne-am revenit rapid din șocul pandemiei și ne-am adaptat imediat la noul context și mod de lucru hibrid sau remote, fiind o companie care lucra full on-site. În ciuda impedimentelor sociale și economice, am reușit să nu pierdem niciun client și să ne menținem echipele intacte. Mai mult, am crescut numărul de colegi și am finalizat construcția clădirii de birouri pentru HQ, în Pitești. Pentru anul curent, avem în plan să ne extindem în special în piețele de interes și să menținem aceeași tendință de creștere”, a declarat Viorel Costea, CEO & Co-founder Roweb.

90% din afacerile Roweb vin din piețele internaționale, compania argeşeană având numeroși clienți din Anglia, în special din zona de recrutare, cu afaceri de sute de milioane de lire, precum nGage. Portofoliul de clienţi din zona financiară include multe companii din Statele Unite, printre care Filelater sau SpotLight Vegas. Recent, a colaborat şi cu branduri mari care activează în România, precum  Teilor sau Porsche Bank.

Realizat de Nadia Ciochină

Citește articolele pe același subiecte: Londra | Pitești | Roweb | Teilor
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: