anchetaonline.ro

Firma care a făcut Bariera Lânăriei ca să scape de aglomerația din fața sediului său! O lună de probe în loc de 4!

de | 31.03.2022 19:26 | Știri, Administrație, Economic, Importante, Pitești

Lucrările pentru modernizarea celebrei bariere de pe str. Lânăriei, zona Prundu din Pitești, s-au încheiat, însă, deși a fost redeschisă circulației publicului, aceasta nu funcționează încă automat, urmând alte 4 luni de probe pentru calibrare. Constructorul, societatea argeșeană Intens Prest, speră ca acest timp să fie însă unul mult mai scurt, de 1 lună.

„Rămâne partea de instalații care trebuie să respecte niște proceduri, niște norme ale CFR. Acestea trebuie urmate neapărat, pentru că este în joc atât siguranța șoferilor care traversează trecerea, cât și a trenurilor. După încheierea procedurilor, Autoritatea Feroviară își va da ok-ul și va fi funcțională. Contractul pentru această etapă este pe 4 luni, pentru efectuarea tuturor probelor, dar facem tot posibilul să îl scurtăm. Eu voi face tot ceea ce ține de mine ca într-o lună să se încheie, dar nu depinde numai de mine.”, a declarat managerul Intens Prest, Ilie Alexandru. Acesta a mai adăugat că timpii de așteptare se vor scurta foarte mult, fiind avansată o durată de un minut și jumătate.

bariera lanariei

Înainte impiegatul vorbea cu cel de la Golești. Nu pleca trenul de la Golești până nu se punea bariera la Pitești. Și venea încet, cu restricție de viteză. Dacă trebuia să treacă și pe linia cealaltă, nu se mai deschidea bariera și se acumulau 30 – 40 minute de așteptare, cu cozi de mașini pe o parte și pe cealaltă a barierei. Acum nu mai e la mâna unui impiegat.”, a mai povestit managerul Ilie Alexandru.

Constructorul a făcut bariera de pe Lânăriei și ca să scape de aglomerația din fața sediului său!

Intens Lanariei

Managerul Intens Prest despre lucrarea de la bariera de pe Lânăriei: „Șansa mea a fost că am reușit să îmi diminuez costurile, pentru că – imediat ce am semnat contractul – am cumpărat toate materialele din Germania!”

Directorul Intens Prest, firma care a realizat această lucrare, a fost, de asemenea, foarte sincer cu presa și a povestit că a acceptat acest proiect chiar dacă nu înseamnă profit pentru societatea sa, bucurându-se însă de un alt beneficiu. Sediul companiei este chiar în vecinătatea barierei și trebuia să suporte de la timpii de așteptare ai mașinilor care plecau sau veneau la bază, până la cozile și scandalurile care se formau în poarta sa.

bariera Lanariei Pitesti

Manager Intens Prest, Ilie Alexandru și edilul Cristian Gentea

„Această trecere de cale ferată a mai fost scoasă la licitație, dar a fost prost finanțată. Bani puțini, nu s-a băgat nimeni la licitație. Eu sunt mulțumit că am făcut această lucrare pentru noi, pentru piteșteni. Vă spun sincer că eu pierd la lucrarea asta, dar am vrut să o fac, nu doar pentru că mă izbeam eu de problemă (fiind în poarta afacerii mele), ci și pentru argeșenii care tranzitează mereu zona. Șansa mea a fost că am reușit să îmi diminuez costurile, pentru că – imediat ce am semnat contractul – am cumpărat toate materialele din Germania. Acum nu ne mai apropiam de ele, la felul în care au crescut prețurile”, a declarat managerul Ilie Alexandru.

În iunie 2021 a fost semnat contractul sectorial pentru trecerea la nivel cuprinsă între Golești și  și localizată pe str. Lânăriei din Pitești, și tot în aceeași lună s-a emis ordinul de începere a etapei de proiectare. În februarie s-a deschis și șantierul efectiv, iar pe data de 14 martie s-a închis traficul pe acest tronson pentru a putea efectua montajul.

Intens Prest va mai realiza alte 4 proiecte din circumscripția CFR Craiova. Societate cu o experienta de peste 25 de ani in constructia si mentenanta de cai ferate, productia de prefabricate din beton, balastiere si transport produse specializate.

Despre modul în care s-au derulat lucrările, ce efectiv de muncitori au fost în teren pentru a respecta termenele impuse, puteți citi pe larg aici.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

chioscuri de flori

139 chioșcuri vechi dispar din Pitești! Cele de flori, presă, pâine și puncte alimentare sunt vizate!


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: