Zona Muscel  – cap de afiș la Poliție! 2 hoți ghinioniști la Schitu și o tânără teribilistă la Valea Mare!

de | 31.03.2022 18:18 | Știri, Câmpulung Muscel, Eveniment

  • Zona Muscel  – cap de afiș la Poliție! 2 hoți ghinioniști la Schitu și o tânără teribilistă la Valea Mare!

În raportarea Poliției Argeș pentru ultimele 24 de ore, infracțiunile din zona Muscelului se remarcă prin specificul teribilist al faptelor anunțate public de oamenii legii.

Primii sunt doi hoți, tinerei și neinspirați, care s-au găsit să fure din Schitu Golești o mașină și o autoutilitară, ambele lăsate de proprietari în curte, fără să fie încuiate și cu cheile în contact. Considerând probabil asta ca fiind o invitație și pregătindu-se pentru Ziua Bărbatului, în noaptea de 8 spre 9 martie, cei doi și-au însușit mașinile oamenilor și au plecat la plimbare pe diferite trasee publice.

Nu i-a dat înapoi nici faptul că nu aveau permise de conducere, un amănunt pe care – în efervescența momentului – l-au trecut, probabil, cu vederea. De fel din Berevoiești (Muscel), băieții de 20 și 21 de ani, au apelat, ulterior, la o strategie clasică, respectiv abandonarea mașinilor furate. Autoturismul l-au lăsat, bușit bine (semn că plimbarea fără permis s-a lăsat și cu un accident) tot pe raza comunei Schitu Golești, dar autoutilitara a ajuns taman pe la Mărăcinei, pe un teren agricol.

Nici 24 de ore nu le-a luat polițiștilor să-i găsească pe flăcăii teribiliști, pe care i-au și reținut. Acuzațiile au fost de furt calificat, furt în scop de folosință și conducere fără drept.

Judecătorii au fost de părere că le stă mai bine după gratii, decât la volan, motiv pentru care au primit arest preventiv 30 de zile. Poliția informează astăzi că speța este cam gata finalizată și va pleca la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Muscel cu propunere de trimitere în judecată.

Tot la Muscel: și șoferița, și proprietarul mașinii au intrat în belea

soferita accident

Credit foto: Getty Images/iStockphoto

I-a urmat ieri, la capitolul belele, o tânără de 22 de ani prinsă la Valea Mare, comuna ei natală de altfel, în timp ce se plimba cu mașina, omițând, asemenea primelor noastre persoanje, faptul că… nu posedă carnet de conducere. L-a băgat în necaz și pe proprietarul autovehicolului care s-a ales cu dosar penal pentru că i-a încredințat acesteia mijlocul de transport din dotare și s-a ales și ea cu acuzații oficiale din partea Poliției din zona Muscel.

Ca info suplimentar, adăugăm că infracțiunea de a conduce pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Circulatul fără permis valabil – altă modă

Șoferi la fel de neinspirați au mai fost depistați la Pitești și Leordeni, ambii fiind prinși la volan deși aveau permisele suspendate sau anulate. Primul, în vârstă de 30 de ani, circula ieri, în toiul zilei, pe la ora 13:00, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, când a fost oprit de Poliție și a rebuit să se confrunte cu situația ingrată în care se afla, alegându-se și cu dosar penal, iar cel de al doilea a fost tras pe dreapta de către Poliția din Leordeni când conducea un autoturism pe DJ 702G, având dreptul de a conduce anulat. Bărbatul de 64 de ani, de fel din Rătești – tot zona Muscel, a crescut numărul celor cu noi dosare penale.

Una peste alta, în ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au aplicat  peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40.000 de lei. Totodată au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată” – este mesajul reprezentanților IPJ dat astăzi, mai ales în condițiile meteo de cod galben anunțate în această dimineață.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ionitescu veronica accident

Câmpulungul în doliu! Veronica Ionițescu- femeia de 62 ani, moartă în accidentul de la Curtea de Argeș


 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Leordeni | Pitești