Omul de afaceri Cătălin Gherzan, în război cu Primăria Pitești. A fost scos dator 5 miliarde la bugetul local!

de | 29.05.2023 07:24 | Știri, Din ediția tipărită, Pitești, Politic

Omul de afaceri Cătălin Gherzan a fost acționat în judecată de către Primăria Pitești în calitate de manager al grădiniței și școlii Lexford Castel. Administrația locală susține că acesta ar datora impozite pe clădirea în care deține instituția de învățământ. În total, vorbim de aproximativ 5 miliarde de lei vechi.

În realitate, susține omul de afaceri piteștean, la mijloc ar fi vorba de un abuz din partea Primăriei Pitești. Potrivit legii, susține Cătălin Gherzan, administrațiile locale nu ar trebui să perceapă impozite pe clădirile în cadrul cărora se desfășoară activități care țin de actul de educație. Mai mult, susține acesta, nu este singurul care a fost acționat în judecată.

”Nu sunt singurul care mă confrunt cu o astfel de situație. Atât eu, cât și reprezentanții altor instituții educaționale am fost acționați în judecată, deși clădirile în care avem instituții de educație nu sunt purtătoare de impozite către administrația locală. Mi se impută suma pe ultimii cinci ani, în jur de 5 miliarde de lei vechi, pentru că au fost trecute penalități și dobânzi foarte mari. Mi-au pus poprire pe conturile proprii acum o jumătate de an.”, ne-a declarat omul de afaceri.

La rândul său, Cătălin Gherzan a făcut plângere penală împotriva șefului de la Serviciul de Taxe și Impozite Pitești, Mihai Anton.

  • ”Am fost acum ceva vreme la dumnealui, să lămurim situația. Am făcut anticameră un sfert de oră, dar era foarte ocupat să mă primească. Voi rezolva problema în justiție dacă este prea ocupat.” – ne-a mai declarat Cătălin Gherzan.

”Clădirile utilizate de unităţile şi instituţiile de învăţământ de stat, confesional sau particular, autorizate să funcţioneze provizoriu ori acreditate, cu excepţia încăperilor care sunt folosite pentru activităţi economice care generează alte venituri decât cele din taxele de şcolarizare, servirea meselor pentru preşcolari, elevi sau studenţi şi cazarea acestora, precum şi clădirile utilizate de către creşe, astfel cum sunt definite şi funcţionează potrivit Legii nr. 263/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor, cu modificările şi completările ulterioare sunt scutite de impozit. Asta spune legea cât se poate de explicit, dovadă faptul că nu sunt singurul care se confruntă cu această problemă.”, a conchis omul de afaceri.

Autor I.B.

Citiți, de asemenea pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Clauzele abuzive invalidate de instanță continuă să producă efecte”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan

Ultimele articole