Patronii unor firme de construcții din Argeș- cercetați pentru evaziune fiscală

de | 21.12.2022 13:57 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Doi bărbați din județul Argeș, patronii unor firme de construcții, sunt cercetați pentru infracțiunea de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit cercetărilor, desfășurate de către polițiștii din Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cei doi argeșeni, unul în vârstă de 44 de ani, din Costești, iar celălalt în vârstă de 49 de ani, din Băbana, având funcția de administratori ai unor societăți comerciale, cu comportament de tip fantomă, cu obiect de activitate contrucții, obișnuiau să emită facturi fiscale fictive, în relațiile comerciale cu alte societăți. Întreaga activitate a avut loc în perioada 2010-2014.

Prejudiciul adua statului, în urma ilegalităților comise de aceștia, se ridică la suma de 2.535.800 de lei.

Oamenii legii precizează că pe parcursul cercetărilor, a fost recuperată suma de 1.100.000 de lei, însă pentru recuperarea întregului prejudiciu s-a instituit măsura sechestrului asigurator.

Dosarul în care sunt cercetați ce doi bărbați va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Foto descriptiv Zalau Tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Au scăpat ca prin minune după ce s-au răsturnat cu mașina

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: