anchetaonline.ro

SJU Pitești – În numai două zile, peste 300 de pacienți s-au prezentat la UPU

de | 21.12.2022 13:25 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

 • 34 dintre pacienții bolnavi, au fost aduși de la alte spitale din județ!

 

Luni. 19 decembrie și marți, 20 dcecembrie, un număr de 328 de persoane s-au adresat personalului medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești

Din cele peste 300 de persoane, 101 au fost aduse la UPU cu ambulanțele SAJ, 16 cu echipaje SMURD și 3 cu echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. În cazul a 86 dintre bolnavi a fost necesară internarea.

De asemenea un număr de 34 dintre pacienții care au ajuns luni și marți la UPU au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament de specialitate în cadrul SJU Pitești.

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital amintim:

 • accidente vasculare cerebrale- 12 cazuri;
 • afecțiuni respiratorii – 3 cazuri;
 • afecțiuni cardiace – 10 cazuri;
 • afecțiuni digestive – 14 cazuri;
 • afecțiuni oftalmologice – 16 cazuri;
 • afecțiuni ORL- 8 cazuri;
 • colici renale – 8 cazuri;
 • alergii – 1 caz;
 • etilism – 8 cazuri;
 • comă – 1 caz.

 

UPU pacienți

 

De menționat faptul că au ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe și două victime ale accidentelor rutiere, cinci victime din agresiuni, șase persoane cu arsuri și trei mușcate de câini.

Totodată au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.

Deoarece urmează perioada sărbătorilor, medicii recomandă tuturor argeșenilor să fie ponderați în privința consumului alimentar și de băuturi alcoolice. O atenţie sporită în ceea ce priveşte alimentaţia trebuie să aibă în mod special persoanele care au ţinut post. Este recomandat ca trecerea de la meniul de post, mult mai restrictiv, la o alimentaţie bogată în proteine să se facă treptat, pentru a nu apărea dezechilibre în organism și inevitabilele dureri abdominale, stări de greață și vărsături

 

UPU pacienți

 

Precizăm că SJU Pitești este singura unitate de urgență din județ care asigură asistență medicală non-stop, unde, de multe ori, pe lângă urgențele majore și cele minore, se prezintă și persoane care ar trebui să se adreseze medicilor de familie, fără a mai îngreuna, astfel, desfășurarea activității medicale în UPU.

 

Le reamintim pacienților că timpii de așteptare variază în funcție de gravitatea cazurilor.

 

Tuturor cadrelor medicale, dar mai cu seamă celor din prima linie, Conducerea SJUP le mulțumește pentru eforturile și sacrificiile pe care le depun clipă de clipă, dorindu-le multă sănătate și puterea de a salva, în continuare, vieți contracronometru!” se menționează într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt, Cristina Cazacu.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: