Un sat din România desemnat unul dintre cele mai frumoase din lume

de | 21.12.2022 11:25 | Știri, Lifestyle, Național

România este cunoscută ca fiind o țară frumoasă cu peisaje de vis și locuri autentice, cu sate și orașe în care oamenii țin la tradiții și le transmit mai departe.

De curând un sat de la noi din țară a intrat în topul celor mai frumoase sate din lume, acesta fiind selectat între 130 de locații venite din 57 de state.

rasinari sat

Foto: coltisorderomania.ro

 

Organizația Mondială a Turismului a organizat competiția denumită Best Stories Villages în urma căreia satul Rășinari din județul Sibiu a fost ales printre cele mai atractive sate turistice din lume.

 

Recunoașterea Rășinariului ca Best Tourism Village 2022 reprezintă o mărturie a angajamentului nostru de a promova turismul rural sustenabil prin conservarea și promovarea valorilor naturale și culturale, a tradițiilor, a obiceiurilor și a produselor locale din zona noastră. Suntem foarte recunoscători și ne onorează această distincție oferită de Organizația Mondială a Turismului. Mulțumim tuturor celor care se implică constant în activități de dezvoltare sustenabilă a comunității și anume autorități naționale, județene și locale, unități de invățământ, pensiuni turistice, producători locali, asociații și mulți alții.” a declarat Bogdan Bucur, primar Rășinari, conform oradesibiu.ro

 

rasinari sat

Foto: coltisorderomania.ro

 

Inițial au fost înscrise doar șase state în competiția pentru obținerea titlului Best Stories Villages iar candidaturile au fost evaluate de specialiști ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, în urma unor vizite în fiecare zonă.

 

Răşinari este, începând de astăzi, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume! Nu o spunem noi, ci specialiştii Organizaţiei Mondiale a Turismului, care i-au oferit această recunoaştere în cadrul competiţiei «Best Tourism Villages». Distincţia ne onorează, ca ţară, şi reprezintă încă o dovadă a potenţialului extraordinar pe care îl are România turistică. Doresc să felicit administraţia locală a satului Răşinari, precum şi pe locuitorii săi, pentru felul în care au ales să valorifice bogăţia culturală şi naturală a zonei, dar şi pentru angajamentul dedicat sustenabilităţii – criterii care, de altfel, au contribuit la câştigarea acestui titlu, pe plan internaţional”, a precizat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Cadariu, potrivit ziaruldeiasi.ro

rasinari sat

Foto: coltisorderomania.ro

sat

Foto: coltisorderomania.ro

În urma competiției, trei sate de la noi din țară au acumulat cele mai multe puncte în concurs iar acestea sunt: Rășinari și Biertan , sate fru moase din județul Sibiu și satul Ciocănești din județul Suceava.

 

Foto: oradesibiu.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: