Pedeapsă mărită pentru un argeşean care și-a agresat sexual nepoata și fiica vitregă, în urma apelului DGASPC

de | 10.07.2023 13:31 | Știri, După subiect, Eveniment, Județean

► În vreme ce parchetul nu a făcut apel, doar juriştii de la DGASPC s-au luptat pentru ca individul să primească o pedeapsă mai mare pentru atrocităţile la care şi-a supus fiica şi nepoata.

Sentinţă finală în procesul unui agresor sexual din Argeş! Constantin Şerban, un bărbat din Leordeni acuzat că şi-a agresat sexual în mod repetat nepoata de 13 ani şi fiica vitregă de doar 6 anişori, a primit verdictul din partea judecătorilor Curţii de Apel Piteşti, acolo unde s-a judecat apelul.

Pedeapsă de 5 ani şi 4 luni după apel

Iniţial, bărbatul cu apucături de pedofil primise la Judecătoria Topoloveni doar 4 ani şi 4 luni de închisoare, deşi acesta încercase de mai multe ori să îşi violeze nepoata şi fiica, fapte pe care de altfel le-a şi recunoscut.

MAI MULTE DETALII DESPRE FAPTELE ABOMINABILE ALE INDIVIDULUI AICI!

Infracţiunea de agresiune sexuală asupra unor rude cu vârste sub 15 ani se pedepseşte cu până la 10 ani de închisoare, la care se adaugă 3 ani maxim dacă infracţiunea a fost în formă continuată, aşa cum s-a întâmplat în cazul individului din Leordeni. De asemenea, coruperea sexuală a minorilor în formă continuată se pedepseşte cu 7 ani închisoare plus sporul pentru caracterul continuu al infracţiunii.

Cu toate acestea, Constantin Şerban a primit doar 4 ani şi 4 luni la prima instanţă. Culmea este că procurorii au fost satisfăcuţi de această pedeapsă şi nu au făcut apel împotriva aceste sentinţe revoltătoare. Au făcut-o, în schimb, juriştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş (DGASPC), în numele celor două victime minore, şi aşa s-a ajuns la Curtea de Apel Piteşti.

La sfârşitul lunii iunie, magistraţii celei mai importante instanţe din Argeş au majorat pedeapsa agresorului sexual cu un an. Astfel, apelul DGASPC a fost admis, iar Constantin Şerban a primit 5 ani şi 4 luni închisoare.

În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelurile declarate de părţile civile…, ambele prin reprezentant legal DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI ARGEŞ, împotriva sentinţei penale nr. 56 din 16 martie 2023, pronunţate de Judecătoria Topoloveni în dosarul nr. 2564/828/2022, intimat inculpat fiind ŞERBAN CONSTANTIN, aflat în Penitenciarul Mioveni

[…] Condamnă pe inculpatul Şerban Constantin la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată. În temeiul art. 38 alin. 1 Cod penal rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedeapsa de 5 ani închisoare cu cele două pedepse de câte 6 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, în final pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 4 luni închisoare, care se va executa în regim de detenţie”.

De asemenea, magistraţii au decis şi majorarea daunelor morale acordate celor două minore agresate, de la suma de 8.000 de euro la 15.000 euro în cazul uneia dintre victime, şi de la 2000 de euro la 4000 euro pentru cealaltă. Sentinţa este definitivă.

(Sursa foto: evenimentgr.ro)

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vacanţe de până la 10.000 lei pentru angajaţii unor primării şi şcoli din Argeş

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Apel Pitești | DGASPC Argeş | Leordeni

Ultimele articole