Pitești! O clinică medicală ultra centrală își așteaptă aprobarea!

de | 30.05.2022 09:30 | Pitești, Economic

Săptămâna trecută, pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești, ar fi trebuit să intre la vot solicitarea omului de afaceri Marian Drăgușin de a reabilita clădirea Poștei vechi. Domnia sa a făcut cerere pentru schimbarea destinației din clădire de birouri în clădire de locuințe colective și servicii medicale.

Se reinventează Poșta veche: centru medical, apartamente și lift exterior!

Clădirea cu iz comunist din centrul Piteștiul, cunoscută sub denumirea de Poșta veche, urmează să fie – după aprobarea acestei solicitări – radical modernizată! Omul de afaceri Marian Drăgușin, care a achiziționat construcția în urmă cu patru ani, a făcut cerere pentru schimbarea destinației din clădire de birouri, în clădire de locuințe colective și servicii medicale. Acesta dorește să amplaseze și un lift exterior, necesar, probabil, persoanelor cu handicap, căci clădirea nu are mai mult de două etaje.

Construcția, partea din complexul Poștei Vechi, este amplasată pe strada Victoriei, nr. 1 E (fost Bulevard Republicii, nr 55-57) și acoperă o suprafață de 1159 mp.

Posta veche cladire Marian Dragusin - sursa foto epitesti.ro

Foto credit: epitesti.ro

Omul de afaceri intenționează să închirieze pentru servicii medicale parterul și etajul unu, iar la etajul doi să amenajeze opt apartamente. Pentru acestea au fost prevăzute 20 de locuri de parcare, dintre care 11 la subsol și 232 mp spațiu verde, la sol.

1 milion de euro plătea Drăgușin, în 2018, Companiei Naționale Poșta Română, pentru această clădire. Suprafața construită la sol este de peste 600 metri pătrați, suprafața desfășurată – 2.252 mp, iar suprafața utilă totală – 1.947 mp.

Marian Dragusin

Marian Drăgușin este recunoscut pentru colecțiile sale de… branduri. Acesta este proprietarul „Vinalcool”, nume cunoscut în toată România pentru produsele sale: oțetul de Topoloveni, dar și produse cum ar fi băutura spirtoasă Romanța, țuica de Pitești, bitter, coniacul Argeș, vin pelin și alcool sanitar. De asemenea, Drăgușin deține și brandul „Spicul”, nume de referință la nivel național.

În egală măsură, omul de afaceri este deținătorul unor spații extrem de atractive și valoroase în Pitești și nu numai. Peste drum de clădirea care face obiectul acestei soliciări pentru un centru medical și apartamente, domnia sa deține fostul sediu Telekom din Pitești, de exemplu.

Proiectul s-a înțepenit nițel în Consiliul Local Pitești

Solicitarea sa transmisă săptămâna trecută Consiliului Locala a fost retrasă, întrucât aleșii publici piteșteni au constatat că acestei solicitări îi lipsea avizul Direcției de Cultură. Odată ce îl va lua, foarte probabil nu va mai exista niciun impediment legal pentru a rezolva chestiunile care țin de birocrație.

Pe de altă parte, însă, proiectul respectiv a atras și alte îngrijorări ale consilierilor și asta din cauză că, mai nou, foarte multe proiecte vin la Primăria Pitești fix pe această rețetă: clădiri de locuințe și servicii medicale. Nu de puține ori, serviciile medicale, ca prin minune, s-au evaporat, iar imobilele rămâneau doar cu destinația de locuințe. De ce această practică? Pentru că în această formulă obținerea autorizației este mult mai facilă, iar locurile de parcare care trebuie alocate sunt mai puține.

În mod normal, specialiștii din cadrul Primăriei Pitești ar trebui să verifice respectarea proiectului și să nu mai dea cu atâta ușurință derogări. În mod… anormal, asta s-a tot întâmplat.

Partea bună este că, în acest mandat, și primarul și Consiliul Local par să stea cu ochii în patru pe zona de urbanism, pentru că lucrurile scăpaseră de sub control în mandatele lui Pendiuc&Ionică. Ca atare, Marian Drăgușin și alți dezvoltatori care au cerut aprobări pentru sfera serviciilor medicale nu au alte variante decât să facă ceea ce scrie în proiectele lor.

Clădirea Poștei vechi este, așa cum spune și denumirea, veche și ponosită. Un refresh – în stilul arhitectural al zonei, sperăm – este mai mult decât necesar.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Movileanu | Pitești | Primăria Pitești