anchetaonline.ro

Politicienii au îngropat securea războiului de Valentine’s Day

de | 14.03.2022 10:13 | Pamflet

Pentru o zi, de Valentine’s Day, politicienii argeșeni au îngropat securea războiului. Nu au îngropat-o însă prea adânc, pentru că urmează să o dezgroape imediat după Dragobete. O parte a actorilor politici importanți ai județului au ales să-și transmită mesaje pline de duioșie prin intermediul săptămânalului nostru. Nu sunt mesaje neobișnuite, căci dincolo de ochii presei există o nebănuită tandrețe între unii actori politici. Vă redăm, mai jos, cele mai importante mesaje, în ordinea facturilor încasate:

 

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș:

„Dragul meu Titi Tudosoiu, sper să mă ierți că nu le-am dat și nu o să le dau celor de la PNL un post de vicepreședinte la Consiliul Județean Argeș, ca să primești și tu unul de viceprimar la Pitești. Am încercat să trec peste momentul acela al alegerilor, atunci când te-ai așezat în spatele Mariei Dinu și nu al meu. Și acum mă întreb, în nopțile pline de insomnii: «Ce are Maria și nu am eu?!». Aveam mai multă experință politică decât ea, am fost și senator, am citit și mai multe cărți, sunt și mai frumos, și mai de gașcă, dar tu ai preferat să urmezi o femeie. Să știi totuși că te-am iertat, dar nu pot să uit. Iartă-mă, Titi, știu că facem parte din același partid, dar așa sunt eu, pasional până la capăt.”

Alina Gorghiu, actual interimar, viitor titular la PNL Argeș:

„Distinsă doamnă deputat Simona Bucura-Oprescu, amândouă suntem femei și trebuie să ne sprijinim în această lume în care bărbații vor să dețină controlul și monopolul. Știți foarte bine că, pentru a avea succes, trebuie să muncim de 10 ori mai mult și mai bine decât un bărbat. Știți foarte bine cât misoginism există în societate și cu ce idei preconcepute ne confruntăm în continuare. Am toată aprecierea pentru munca pe care o depuneți și mi-aș dori, dacă se poate, să-mi spuneți și mie cu ce fotograf profesionist lucrați. Fotograful meu nu reușește niciodată să surprindă ipostazele în care îmbrățișez copii și bătrâni și este foarte frustrant: numai weekendul trecut am îmbrățișat aproape nedisimulat o văduvă și un domn electrician între două vârste.”

Ionuț Moșteanu, deputat și președinte neoficial al USR Argeș:

„Eu nu vreau să îngrop nicio secure, mi-am făcut planul la postări (ocări) până după 8 Martie! Să îngroape securea partidele vechi, că ele au exercițiul concubinajelor de conjunctură. Noi suntem obișnuiți să ne-o facem doar cu mâna noastră și ne-o facem atât de bine, încât sondajele vorbesc de la sine.”

Dorin Mărășoiu, viitor exclus din APP Argeș:

„Stimate domnule Ion Mînzînă, vă scriu ca unui tată. Știți foarte bine că, de ceva vreme, m-am aruncat într-o nouă aventură politică, pentru că nu pot să stau deoparte. Codrul, râul, ramul nu îmi mai sunt de ajuns. Simt nevoia să protagonizez și cu altcineva decât cu iepurașii, vânătorii, lupii, Scufița Roșie, Hansel și Gretel… Problema este că nici în APP-ul ăsta nu mă simt acasă, cum mă simțeam în PSD. Noaptea, pe la unu, mă sună Codrin Ștefănescu să mă întrebe dacă ies în club cu el și cu Liviu, că au văzut-o pe aia mică, pe Irina, cu altul. Dacă le spun că nu vreau, mă înjură ca la ușa cortului. În fiecare dimineață, la ora cinci, îmi dă trezirea cu «Bună dimineața, patrioți!» și mă trimite să mai aduc membri în partid, dar nu mai am pe cine. Am ajuns să-i păcălesc pe oameni că, de fapt, sunt de la AUR, ca să semneze. E greu, e foarte greu. Nu vreți să mă primiți înapoi în PSD? Sunt dispus să încep de la munca de jos, de la postul de vicepreședinte la CJ, de exemplu…”.

Adrian Miuțescu, deputat Forța Dreptei sau… Dreapta Liberală sau… ceva de genul ăsta:

„De Valentine’s Day, mesajul meu se îndreaptă către fostul coleg și prieten Iani Popa, care am înțeles că a revenit în PNL. Prieten drag, nu voi uita niciodată sfaturile tale în materie de feșăn. De la tine am învățat să-mi ajustez sacourile și să nu mai umblu cu mânecile peste degete. De la tine știu că acul de la cravată nu se prinde în șuvița de la păr. Tu mi-ai arătat, cel dintâi, cum arată un buton, și de atunci am înțeles că tot ce îmi doresc mai mult în viață este să mă aflu la butoane. Sper să îmi înțelegi ieșirile din ultima perioadă. E greu să nu mai ai ce tăia, ce spânzura și ce împărți. Singura mea alinare o reprezintă prietenii din PNL care vin și-mi mai dau raportul. Sper ca ei să reziste până la a doua mea venire, căci drept grăiesc către tine: mă voi întoarce!”

Blândul Marius Postelnicescu, consilier județean PNL:

„Domnule președinte Adrian Miuțescu, în această zi – și nu doar în această zi – gândurile mele se îndreaptă către dumneavoastră. PNL Argeș a devenit un loc al deznădejdii de când ați plecat. Nu mai am pe cine peria, nu mai găsesc pe nimeni care să simtă nevoia să fie slujit cu abnegație. Sunt total lipsit de scop, sens și direcție. Mă știți doar că sunt un om vertical, un luptător, un bărbat adevărat care a avut mereu curajul să nu vă iasă din cuvânt. În fiecare noapte mă zvârcolesc în pat cum se zvârcolesc Brătienii în mormânt. Am rămas singur să țin piept pesediștilor din Consiliul Județean. Ultima oară când am bătut cu pumnul în masă mi-am dislocat două degete. Ca vechi liberal, eu sunt îndelung răbdător și știu că va veni momentul reîntregirii noastre, a liberalilor adevărați care am acceptat întotdeauna unicul adevăr: acela că Argeșul va fi roșu până la sfârșitul veacurilor.”

Bogdan Ivan, încă președintele PRO România:

„În această zi în care dragostea plutește în aer, în care iubirea s-a cuibărit în inimile noastre, ale tuturor, în care toleranța este la ea acasă, gândurile mele se îndreaptă către electoratul căruia vreau să-i transmit așa: nu mă meritați! Am muncit pentru voi, m-am zbătut pentru voi, m-am instruit pentru voi, am adus o gară nouă în Pitești pentru voi… ca să ce?! Să faceți pe unii parlamentari doar pentru că v-au amețit cu două sloganuri naționaliste? La următoarele alegeri parlamentare o să fac campanie în scârbă, în cel mai mare sictir. O să ies pe toate posturile să vă spun în față cât de manipulabili și manevrabili sunteți, cât de săraci cu duhul, cât de fricoși. Trebuie să mă răcoresc și eu ce, numai voi să-mi dați cu tifla peste nas?!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: