Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață

de | 08.01.2024 08:54 | Național, Eveniment

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în această dimineață, se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi Vrancea.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind acoperit parțial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricții de trafic, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea. Se circulă în condiții de iarnă, acționându-se cu utilaje pentru deszăpezire.”, transmite Centrul Infotrafic

În judeţul Vaslui, între localităţile Albiţa şi Huşi, pe DN 24B, a fost instituită restricţie de circulaţie pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza condițiilor meteo.  Restricții de circulație sunt și pe DN 28, între localitățile Cozia și Răducăneni, județul Iași.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare), a fost instituită restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone  pe DN 28, între localitățile Cozia și Răducăneni, județul Iași.”, adaugă Centrul Infotrafic

De asemenea, sunt condiții de formare a poleiului pe mai multe artere rutiere din județele Brăila, Buzău și Maramureș. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

În județele Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, dar și în mun. București, sunt precipitații sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed.

Circulația pe autostrăzi

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, A1 Sibiu-Deva și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil umed, fiind tronsoane unde plouă, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

Încă din data de 4 ianuarie, sunt impuse restricții de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 57, km. 122+900 de metri, între localitățile Moldova Noua și Nicolint, județul Caraș-Severin. Această măsură a fost luată deoarece s-a desprins o porțiune de terasament pe o distanță de 30 metri.

Restricția rutieră este semnalizată prin indicatoare rutiere și semafoare.

Recomandările polițiștilor rutieri

Pentru reducerea riscului rutier, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Foto descriptiv  stiripesurse.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Femeie lovită de mașină la Curtea de Argeș! A ajuns la spital

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul INFOTRAFIC