Povestea captivantă a sneakerșilor pentru femei: de la utilitate la iconiță a modei

de | 26.03.2024 11:41 | Anunțuri, Lifestyle

Sneakerșii pentru femei au o istorie distinctă, dar care se împletește cu cea a sneakerșilor bărbătești. Dar, vă spunem de la început: cea mai bună ofertă de sneakers de dama o veți găsi pe Fashion Days!

La origini, au fost doar niște altfel de încălțăminte pentru confort și pentru munca zilnică. Ca și în cazul bărbaților, femeile aveau nevoie de încălțăminte practică pentru muncă și activități casnice. Apar astfel primele modele din pânză și cauciuc, cu design unisex.

În era modernă a urmat evoluția către funcționalitate sportivă, căci femeile erau deja practicante de sport de performanță. Pe măsură ce femeile devin mai active social și sportiv, apar primele modele gândite pentru nevoile lor.

Branduri renumite creează modele asemănătoare cu cele bărbătești, dar pe mărimi mai mici. Apar în același timp pantofi sport specifici pentru tenis (cu talpă aderentă) sau baschet (cu gleznă susținută).

Pentru femei însă s-a adoptat, de către designeri, sneakerși pentru confort specific feminin. Designerii încep să creeze pantofi sport gândiți pentru piciorul femeii, cu o formă mai îngustă și materiale mai moi. Culori vii și accente feminine încep să apară pe pantofii sport. Brandurile noi se axează pe încălțăminte pentru activități fizice precum dansul sau gimnastica.

Explozia fitnessului și cultura pop a dus la creșterea interesului pentru fitness, deci, la o varietate mai mare de sneakerși pentru femei.

Avem branduri dedicate femeilor precum și colaborări cu sportive celebre sporesc atractivitatea sneakerșilor. Reclama se face tot prin puterea exemplului, nu? Cultura hip-hop și aparițiile vedetelor feminine în ținute casual cu sneakerși popularizează acest tip de încălțăminte.

Sneakerșii au devenit, în zilele noastre, un element cheie în moda stradală și casual pentru femei. Designerii de lux creează linii de sneakerși sport-elegant, în ediții limitate care se vând ca pâinea caldă. Nicio femeie, probabil, nu își imaginează să nu aibă măcar o pereche în garderobă! Cumpărată de pe Fashion Days, desigur, unde varietatea este la ea acasă.

Colaborările cu designeri de renume și vedete transformă sneakerșii în obiecte de colecție și simboluri ale modei. Varietatea imensă de stiluri, culori și materiale este ca o explozie pe piața de încălțăminte sport. Accentul designerilor se pune pe confort, estetică și inovație tehnologică.

Sneakerșii pentru femei astăzi sunt la fel de importanți ca și cei pentru bărbați. Oferă confort, performanță și o multitudine de posibilități de a le integra în ținute casual, sport-elegante sau streetwear.

De menționat că femeile au contribuit semnificativ la evoluția acestei piețe prin alegerile vestimentare și dorința de a avea încălțăminte sport adaptată nevoilor lor estetice și funcționale. Rezultatele contribuției lor le poți vedea pe site-ul Fashion Days și cu un singur click vei putea avea sneakerșii preferați !

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Netflix nu va mai funcționa pe anumite dispozitive din România de la 1 aprilie

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: