Primarul de la Călineşti cere reducerea prejudiciului în dosarul pentru care a făcut puşcărie

de | 30.11.2022 20:26 | Rural, Administrație

La mai bine de 12 ani de când a fost condamnat într-un dosar de evaziune fiscală şi a şi executat câţiva ani după gratii, controversatul primar al comunei Călineşti a deschis acţiune în instanţă în care cere revizuirea dosarului respectiv.

Fostul inspector de finanţe Mihai Georgescu falsifica băuturi în curtea vărului

În anul 2010, Mihai Georgescu, la vremea respectivă unul dintre liderii PRM Argeş, a fost judecat şi condamnat pentru falsificarea şi comercializare de băuturi alcoolice contrafăcute şi interzise consumului. Se întâmpla după ce, cu trei ani înainte, poliţiştii şi Garda Financiară descoperiseră în curtea vărului său o adevărată făbricuţă de băuturi alcoolice contrafăcute:

„Chiar de la început martorul Ion Damian a precizat că întrega operaţiune depistată în domiciliul său a fost iniţiată, desfăşurată şi coordonată de vărul său, învinuitul Mihai Georgescu. (…) Cu ocazia controlului, în curtea locuinţei lui Ion Damian au fost identificate cantităţi impersionante de băuturi alcoolice, respectiv alcool brut, de concentraţie peste 90% cât şi alcool nepreparat. Au fost depistate 19 recipienţi tip butoi din plastic ce conţineau fiecare câte 200 litri alcool brut, respectiv cantitatea totală de 3.800 litri alcool.

În ceea ce priveşte băuturile deja preparate, au fost identificate următoarele tipuri şi cantităţi, respectiv sticle din plastic a câte 0,5 litri fiecare, etichetatea sortimental şi unele dintre acestea sigilate cu banderolă de marcaj cu regim special, utilizate în domeniul fiscal: băutură spirtoasă «Fabina», băutură spirtoasă «Jamaica», băutură spirtoasă «Rom», băutură spirtoasă «Cireşe».

De asemenea au fost identificate un număr de 2.600 de etichete «Drobeta», 1.400 de etichete «Cireşe», 384 banderole de marcaj băuturi alcoolice «S.C.Vinalcool Product S.A.» şi 11 banderole de marcaj băuturi alcoolice «S.C.Volta Trade SRL»” – se preciza în rechizitoriul procurorilor.

alcool falsificat - Primarul de la Călineşti cere reducerea prejudiciului în dosarul pentru care a făcut puşcărie

Afacerea era coordonată de actualul primar Mihai Georgescu, pe atunci inspector principal în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice, în 2010 fiind condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru falsificarea de băuturi în scopul comercializării. Prin actele de control şi de inspecţie fiscală, Garda Financiară Argeş şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş au stabilit că paguba produsă bugetului de stat este de 402.450 lei, la care s-au adăugat şi majorări de întârziere care practic au dublat valoarea prejudiciului. Astfel, prin sentinţa din 2010, Mihai Georgescu era obligat să plătească suma de 796.046  lei, instanţa admiţând  acţiunea civilă precizată de partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – prin Autoritatea Naţională a Vămilor.

 

Primarul de la Călineşti vrea să plătească mai puţin statului

Astăzi, primarul Mihai Georgescu se luptă în instanţă pentru a reduce din valoarea prejudiciului, pe care o consideră, la 12 ani distanţă, exagerată, prejudiciu pe care nici până în ziua de astăzi se pare că nu l-a achitat în totalitate. Pe rolul Curţii de Apel Piteşti a fost înregistrat în urmă cu câteva zile apelul înaintat de primarul Mihai Georgescu împotriva deciziei Judecătoriei Topoloveni, prima instanţă care s-a pronunţat respingând cererea de revizuire.

În paralel, primarul comunei Călineşti aşteaptă săptămâna viitoare decizia judecătorului de cameră preliminară în alt proces de răsunet în care este implicat, după ce o fostă angajată l-a acuzat de hărţuire sexuală, urmând ca în curând să judecata pe fond.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dezvăluiri din dosarul primarului de la Călinești! A sărutat-o și a mângâiat-o în zone intime pe tânăra angajată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Călinești | Mihai Georgescu