Profesorii din Argeș ies în stradă! Nu se vor prezenta la examene dacă salariile nu vor fi mărite

de | 16.03.2023 08:34 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Profesorii din Argeș ies în stradă! Nu se vor prezenta la examene dacă salariile nu vor fi mărite

Profesorii din întreaga țară amenință cu proteste în stradă , iar astăzi este rândul celor din Argeș, Dolj, Prahova şi Călăraşi. Până acum au protestat dascălii din Gorj și Constanța.

Angajații din învățământ sunt nemulțumiți de lipsa finanțării în sistem, dar și de salariile care nu au ținut pasul cu inflația.

Dacă nu vor fi ascultați, dascălii susțin că se va ajunge la grevă generală, inclusiv în perioada examenelor naționale.

Dezinteresul actualei guvernări privind acordarea majorărilor salariale în sistemul de învăţământ conduce la producerea unui dezechilibru social şi îi împinge pe colegii noştri la imposibilitatea asigurării unui trai decent. Suntem astfel determinaţi să mergem mai departe cu planul acţiunilor sindicale, până la rezolvarea tuturor problemelor cu care salariaţii din educaţie se confruntă. Considerăm că motivarea resursei umane din învăţământ reprezintă una dintre condiţiile esenţiale pentru a avea un sistem de educaţie performant în România”, a transmis Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație printr-un comunicat de presă.

La protestul organizat în județul Argeș vor participa între 100-300 de profesori.

Foto descriptiv Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Intervenție contracronometru! O polițistă din Pitești a salvat o șoferiță inconștientă! Femeia era blocată în mașină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: